Ce se întâmplă cu Cristina Neagu, după ratarea calificării la Jocurile Olimpice? Răspunsul selecționerului Adi Vasile

1 lună in urmă 2


România a învins Muntenegru, duminică, 22 martie, scor 28-25, dar a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În prima partidă de la Podgorica, tricolorele au cadat în fața Norvegia, 24-29. Selecționerul Adi Vasile speră să o aibă pe Cristina Neagu la dispoziție și în următoarea campanie olimpică, informează Gazeta Sporturilor.


La finalul meciului cu muntegrencele, Cristina Neagu s-a prăbuşit pe teren, cu lacrimi în ochi. Ajunsă la 32 de ani, cea mai bună jucătoare a lumii a ratat calificarea la Jocurile Olimpice. Chiar şi aşa, Adrian Vasile e sigur că interul stânga va putea ajunge la JO 2024, la Paris.


„De ce nu să nu o mai văd în lot? De ce să n-o mai văd şi pentru Paris (n.r. ediția din 2024 a Jocurilor Olimpice)? E important să fie sănătoasă, cred că şi peste trei ani va fi aceeaşi jucătoare bună. Peste trei ani poate fi la echipa naţională, a demonstrat cât ţine la echipa naţională şi e un adevărat căpitan. Ea marchează multe goluri, dă multe pase decisive, creează spaţii, dar şi colegele ei muncesc pentru ea”, a spus Adi Vasile.


Ne place să urcăm pe cineva pe un piedestal, dar şi să-l răstignim apoi. Trebuie să muncim în handbalul românesc al naibii de mult şi al naibii de bine, astfel ca peste trei ani să găsim un nucleu mai mare de jucătoare care să-şi aducă aportul, aşa cum este Cristina Neagu.

Selecționerul Adi Vasile:

Cristina Neagu a fost din nou motorul României şi la turneul preolimpice. Cu Norvegia, ea a fost implicată în 80% din golurile tricolorelor, ea trecându-şi în cont 11 reuşite. Contra Muntenegrului, jucătoarea de la CSM a mai adunat 12 goluri. Practic, ea a marcat aproape jumătate din golurile noastre în cele două partide, 23 din 52.


Cristina Neagu, căpitanul naţionalei tricolore, a participat la ediţiile JO din 2008 şi 2016. Naţionala României a mai participat de patru ori în istoria sa la Jocurile Olimpice, cu următoarele clasări: locul 4 - în 1976, locul 7 - 2000, locul 7 - 2008, locul 9 - 2016.


Foto: Federația Română de Handbal


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă