Ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci o singură dată pe zi?

2 luni in urmă 27

Foto: depositphotos.com

Există unele “standarde” de frumusețe și lumea vrea să arate în parametrii ideali.  Sunt multe persoane care iau în calcul unele diete periculoase. Este important să cunoașteți avantajele și dezavantajele fiecărei diete și numai atunci să decideți dacă este potrivită pentru dvs.

Dieta OMAD (one meal a day, în engleză) este foarte populară și presupune interzicerea alimentelor și a băuturilor bogate în calorii pe tot parcursul zilei.

Aceasta înseamnă că timp de 23 de ore pe zi nu mănânci și doar timp de o oră poți să consumi calorii și să restabilești rezervele de energie ale organismului. De obicei, singura masă este la cină.

Există vreun avantaj în a mânca o singură dată pe zi?

Deși pare de neconceput pentru mulți, practicarea unui astfel de regim alimentar nu este atât de dificilă, deoarece așa mâncau strămoșii noștri acum 10.000 de ani. Stăteau toată ziua la vânătoare și numai seara mâncau captura din timpul zilei. Iată ce avantaje poate avea.

Activitatea mentală crește. Datorită sistemului de nutriție OMAD, memoria și funcționarea creierului sunt îmbunătățite.

Pierderea rapidă în greutate și scăderea apetitului pentru măncare

Nivelul zahărului din sânge este semnificativ redus, nivelul colesterolului este, de asemenea, redus.

Ușurință în utilizare. Nu este nevoie să numărați caloriile.

Normalizarea somnului

Dezavantajele dietei OMAD - o singură masă pe zi

Foto: unsplash.com

Trecerea la un sistem alimentar total diferit este un adevărat stres pentru organism.

Persoanele care practică această dietă pot prezenta următoarele simptome: iritabilitate crescută, oase slabe, tremurături, lipsă de coordonare în mișcări și incapacitate de concentrare.

O singură masă pe zi este contraindicată persoanelor cu boli tiroidiene.

Concluzie

Deși poate avea rezultate spectaculoase într-o perioadă scurtă de timp, dieta OMAD trebuie aplicată cu atenție. Este necesar să ajungeți treptat la o singură masă pe zi, începând să aveți la început două mese.

De asemenea, este recomandată consultarea unui medic . Nu aplicați această dietă fără supravegherea personalului medical abilitat.

The post Ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci o singură dată pe zi? appeared first on Atlas Geografic.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă