Ce se întâmplă cu copiii care au fost infectați cu COVID-19. Medicii sunt îngrijorați

1 lună in urmă 1

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la sechelele pulmonare cu care pot rămâne copiii cu SARS CoV-2, chiar dacă aceștia au făcut o formă ușoară a bolii sau chiar asimptomatică. 

Cercetătorii spun că o cincime dintre copiii care merg la spital în urma vindecării de coronavirus prezintă, în urma radiografiei, modificări la nivel pulmonar. Astfel, cei mici tind să obosească mult mai repede, chiar și după câteva săptămâni. 

Medicii recomandă părinților să urmărească simptomele copiilor și să observe dacă aceștia obosesc sau dacă transpiră mai mult chiar și în urma unor activități ușoare. Și să meargă cu ei la medic după ce s-au vindecat de SARS CoV-2, chiar dacă nu prezintă simptome. 

În România există spitale care oferă astfel de consultații. Unul dintre cele mai bune exemple este spitalul din Sibiu. 

”Având în vedere un număr redus de cazuri de infecție COVID-19 la copii în țara noastră, respectiv 8.000 pe parcursul pandemiei, ne gândim că pe viitor pot apărea totuși asemenea cazuri cu sechele pulmonare, și de aceea spitalul nostru de Pneumoftiziologie din Sibiu a demarat această acțiune prin care dorim să venim în sprijinul copiilor care au trecut peste infecția cu virusul SARS CoV-2.

Este vorba despre o acțiune care are ca principal scop depistarea sechelelor pulmonare la copii, și vorbim nu doar despre copiii care au trecut prin forme de boală ușor simptomatice sau asimptomatice, dar și la acei copilași care au intrat în contact cu un membru al familiei sau un membru din anturaj care a rămas asimptomatic și care nu a fost testat”, spune Simina-Iulia Ida, medic Pneumolog 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă