Ce se ascunde, de fapt, în spatele luptei dintre Badr Hari și Benny Adegbuyi! Românul, carne de tun pentru mașina de pumni marocană? Dezvăluiri din culisele Glory: „A ieșit cam șifonat și acum pregătesc asta” | EXCLUSIV

2 luni in urmă 69

Badr Hari este un nume greu în sporturile de contact. A fost campion K1 la categoria grea în anul 2008 și campion „It’s Showtime” în anul 2010, iar în CV-ul său impresionant sunt 106 partide, 92 dintre ele câștigate înainte de limită. Sportivul olandez cu origini marocane își dorește foarte tare să treacă de Benjamin Adegbuyi pentru a ajunge la o nouă luptă cu Rico Verhoeven, campionul Glory. Este una dintre ultimele șanse de a se întoarce pe culmile performanței, la 35 de ani, dar și pentru a ține în viață o competiție „golită” de sportivi cu nume și care face față greu crizei declanșate de pandemia de COVID-19.

Remy Bonjasky l-a asemuit pe Badr Hari cu Mike Tyson. Un sportiv talentat, cu forță și tehnică încredibile, care a ajuns în vârf, dar s-a prăbușit rapid. A fost campion mondial K1 și a câștigat „It’s Showtime”, iar de-a lungul vremurilor au căzut răpuși de loviturile sale devastatoare sportivi mari precum Alexey Ignashov, Anderson Silva, Alistair Overeem, Ruslan Karaev, Semmy Schilt, Peter Aerts, Errol Zimmerman.

Ce s-a întâmplat cu el? De cinci ani nu a mai câștigat niciun meci. A fost o periodă grea în care comportamentul său agresiv, „a la Mike Tyson” și-a spus cuvântul. A fost închis după ce a agresat un om de afaceri olandez, dar a fost și suspendat după ce a consumat cocaină. Sună cunoscut?

Cariera lui a avut de înfruntat un ghinion teribil, la meciul cu Rico Verhoeven. S-a întâmplat acum un an, tot în decembrie. Badr Hari a dominat lupta și și-a pus adversarul în mare dificultate, dar s-a accidentat când a încercat un procedeu spectaculos și a fost nevoit să abandoneze. A început să urle în ring. De durere, dar și de frustrare!

„Este un meci interesant, dar în mod sigur Glory urmărește alt lucru. Vor să îl țină pe Badr Hari aproape de ei pentru că numele acestui mare luptător le ține promoția în viață.

Numele lui Badr vinde foarte bine. Acolo campionul este Rico, dar el a ieșit cam șifonat după ultima luptă cu Badr, chiar dacă a câștigat. Însă știți foarte bine că a reușit acest lucru doar datorită accidentării marocanului. Până atunci Badr îl pusese la podea de două ori și îi tot dădea bătaie”, a declarat promotorul Eduard Irimia, într-un interviu exclusiv acordat Prosport.

Meciul Badr Hari – Benny Adegbuyi, o strategie pentru supraviețuirea Glory?

Pentru Badr Hari meciul cu Benjamin Adegbuyi este o mare șansă. Pentru el, dar și pentru competiția Glory. Olandezul cu origini marocane își dorește să treacă de sportivul român pentru a ajunge din nou să intre în ring cu deținătorul titlului.

Organizatorii competiției au și eu un interes uriaș. Își doresc foarte tare ca Badr Hari să rămână în circuitul marilor performanțe pentru a nu pierde încă un nume cu greutate, care atrage telespectarori și sponsori. Și care are șanse mari să vândă bilete scumpe, când se vor ridica restricțiile.

„Acum ei vor să îl țină cât mai aproape de Glory pe Badr și l-au pus să lupte cu locul doi din clasamentul promoției lor, Benny Adegbuyi. Dacă îl bate pe Benny, atunci va avea loc o nouă luptă cu Rico. Este clar că Badr pleacă favorit, dar este șansa vieții lui Benny și trebuie să dea totul în acest meci.

Nu o să mai aibă ocazia să lupte cu un asemenea mare star din K1. Badr Hari și Daniel Ghiță sunt ultimii mohicani din cei care au fost luptele de K1 adevărate din urmă cu 10 ani”, mai spunea Irimia.

Benny Adegbuyi, ironizat de Daniel Ghiță

Ideea că lupta cu Benny Adegbuyi este doar un piedestal pe care să se ridice Badr Hari a fost susținută și de Daniel Ghiță, cu câteva ore înaintea partidei care desfășoară la Rotterdam.

„Toată lumea mă întreabă pe cine susțin eu în lupta lui Badr? Sunt luptător de elită în kickboxing și niciodată nu am fost un ipocrit și am spus lucrurilor pe nume, așa cum sunt.

Eu și Badr Hari ne-am respectat și ne respectăm reciproc, ca adevărații luptători! Adversarul de azi, pe vremea ITS Showtime sau K1, nu trecea de calificări”, a scris Daniel Ghiță pe contul său de Facebook.

Badr Hari a promis un meci spectaculos în gala Glory și a spus  că își va trimite adversarul la pământ încă din prima repriză. Meciurile principale ale galei vor începe la ora 22.00 și vor putea fi urmărite în format livetext pe www.prosport.ro, dar și aici în format VIDEO.

The post Ce se ascunde, de fapt, în spatele luptei dintre Badr Hari și Benny Adegbuyi! Românul, carne de tun pentru mașina de pumni marocană? Dezvăluiri din culisele Glory: „A ieșit cam șifonat și acum pregătesc asta” | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă