Ce se alege de hotararea prin care timisorenii trebuie sa ceara acordul vecinilor pentru a tine animale. Dominic Fritz: "Este o restrictie absurda"

1 lună in urmă 2

Dominic Fritz, primarul Timisoarei, a anuntat vineri, 8 ianuarie, pe pagina sa de Facebook ca, desi tocmai a trecut in instanta, va propune abrogarea hotararii anterioare a consiliului local prin care proprietarii animalelor domestice erau obligati sa ceara acordul vecinilor.

"Probabil ati aflat de aventura in instanta a unei hotarari de Consiliul Local adoptata de Consiliul Local al Municipiului Timisoara in 2007 care obliga proprietarii animalelor de companie sa ceara acordul vecinilor de bloc.

Aceasta HCL a fost contestata in instanta de un detinator de animale de companie. Azi a pierdut procesul - Primaria a castigat, dar asta nu ma bucura.

Voi propune Consiliului Local sa abrogam aceasta HCL si sa o inlocuim cu un regulament care prevede dreptul timisorenilor de a avea animale de companie - da, cu respectarea drepturilor vecinilor, dar fara a mentine aceasta restrictie absurda", a scris acesta pe Facebook.

CITESTE SI:

Pana uriasa de curent in Romania, fara precedent in ultimii 30 de ani. Cel putin cinci judete sunt afectate

Vaccinul AstraZeneca/Oxford urmeaza sa fie autorizat si in Europa. Termenul inaintat de autoritati


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă