Ce scrie presa internațională despre Backa Topola – FCSB: „Absurd! La pauză, părea un meci liniștit” / „Una dintre cele mai nebune partide din istorie!”

2 months ago 6

Meciul dintre Backa Topola și FCSB 6-6 (4-5 penalty-uri) a ajuns știre pe toate publicațiile de sport din străinătate, fiind catalogat drept unul dintre cele mai nebune partide din istoria Europa League. Scorul a fost cel care a dat elementul de hazard total, însă jurnaliștii din presa internațională nu au ratat amănuntul important referitor la situația echipei românești care a a trebuit să se confrunte cu un focar de coronavirus.

La Gazzetta Dello Sport, L’ Equipe și numeroase alte publicații sportive au rămas uimite de meciul în care s-au înscris 12 goluri și a fost decis de loviturile de departajare. Partida a fost descrisă la unison ca fiind parte dintr-o nebunie de nedescris, însă din care nu se pot trage foarte multe concluzii.

Backa Topolo – FCSB, văzut de presa internațională ca un meci cu adevărat nebun

Interesant este că Topola – FCSB nu a fost văzut ca un meci al spectacolului absolut, ci unul plăcut ochiului, desfășurat în condiții foarte dificile, dată fiind infectarea în masă a echipei bucureștene.

Absurd la Topola! La pauză, părea un meci liniștit. Backa Topola a condus cu 2-1 pe FCSB, pentru ca în 63′ să se facă 3-3, iar 93′ oaspeții să preia conducerea datorită autogolului adversarului. E gata? Deloc. Mijlocașul Sasa Tomanovic a marcat 4-4 în minutul 94: prelungire. FCSB a completat apoi revenirea, ajungând la 5-6 cu încă două goluri, dar la 117 ‘Tomanovic a prelungit din nou jocul. FCSB a câștigat la penalty-uri, dar scorul (6-6 după prelungiri, 10-11 după șuturi de la unsprezece metri) trebuie amintit”, a titrat La Gazzetta Dello Sport în online.

presa internationala backa topola fcsb strainaLa Gazzetta dello Sport despre Backa Topola – FCSB | sursă: captură Gazzetta.it

Nici ediția online a cotidianului L’Equipe nu a ratat evenimentul în care s-au marcat 12 goluri, cu întoarceri de scor spectaculoase. „A fost un 6-6 neverosimil”, au titrat jurnaliștii din Franța. Aceștia mai cred că formația din Serbia a fost aproape de o reușită răsunătoare la prima ei experiență în cupele europene.

„Steaua București a câștigat la penalty-uri împotriva sârbilor de la Topola în runda preliminară secundă Europa League, după un joc care s-a încheiat cu un scor de 6-6 neverosimil. TSC Backa Topola s-a apropiat de o ispravă răsunătoare joi în a doua rundă preliminară a Ligii Europa. Micul club sârb, care a jucat acasă și a evoluat zece contra unsprezece din minutul 44, apoi nouă din 103, s-a luptat până la capăt”, scrie L’Equipe.

presa internationala straina despre backa topola fcsbCotidianul sportiv L’Equipe despre Backa Topola – FCSB | sursă: captură Lequipe.fr

 

Meciul a fost și mai amplu dezbătut în Serbia, țară din care provine Backa Topola.

Publicația RTV, din Vojvodina, scrie că: „La Zenta s-a jucat unul dintre cele mai nebune meciuri din istorie! Backa Topola a fost eliminată după un meci cu 12 goluri și două cartonașe roșii. FCSB a evoluat fără 9 fotbaliști, care au fost infectați cu COVID-19. Întregul staff este de asemenea infectat.

FCSB va juca cu Slovan Liberec în turul următor, în timp ce Backa Topola iese cu fruntea sus din prima aventură europeană. Gazdele au rezistat incredibil în 9 oameni, reușind să înscrie două goluri”.

The post Ce scrie presa internațională despre Backa Topola – FCSB: „Absurd! La pauză, părea un meci liniștit” / „Una dintre cele mai nebune partide din istorie!” appeared first on Prosport.

Read Entire Article
Powered By Seo Tools