Ce salarii sunt la Comisia Europeană și ce criterii există la angajare

4 săptămâni in urmă 1

Cei angajați în Comisia Europeană au salarii la care orice ar visa. Desigur, cerințele de angajare sunt și ele pe măsură. Responsabilitățile ce vin cu un astfel de job sunt și ele de nivel înalt.

Români angajați în Comisia Europeană

În cadrul Comisiei Europeană lucrează un număr impresionant de români, aproximativ 600. Sunt în jur de 30.000 de angajați iar români reprezintă 2% din numărul total.

„Odată cu extinderea UE, Comisia si-a fixat obiective ambițioase de recrutare a funcționarilor si agenților temporari pentru a se asigura cat mai repede posibil echilibrul geografic după aderare. Aceste obiective se bazează pe ponderea relativa a fiecărui stat membru, calculata ținând seama de trei criterii, populația, ponderea voturilor in Consiliu si numărul de locuri in Parlament”, spune Andreea Vass.

Din numărul total de români ce lucrează în prezent în Comisia Europeană, 215 sunt funcționari, 157 agenți temporari și 181 agenți contractuali.

Salariile angajaților din Comisia Europeană

Sediul Comisiei Europene are sediul în Belgia, la Bruxelles. Salariul mediu brut este de aproximativ 2.700 de euro pe lună, potrivit Institutului Național de Statistică din Belgia. Cu toate acestea, pe plan local câștigul mediu nu era deloc apropiat de cealaltă sumă. Salariul mediu net pe economie este de aproximativ 350 de euro, adică 1.700 de lei. În cadrul Comisiei nu lucrează decât  trei șefi de unitate și trei directori români. Salariul unui șef de unitate variază între 6.000 de euro și 9.000 de euro pe lună. Indiferent dacă acesta este consilier special, expert sau inspector.

„Primele liste de rezerva pentru șefii de unitate de cetățenie romana au fost publicate recent si sunt in prezent procesate de către Comisie”, mai spune Vass.

Dacă doresc, românii pot fi recrutați de către instituțiile UE ca și funcționari. Aceștia pot fi angajați sub două tipuri de contract: agenți contractuali sau agenți temporari. Funcționarii sunt numiți, prin urmare, nu au contract de muncă. Pe de cealaltă parte, durata contractului de muncă al agenților temporari și ala agenților contractuali, variază în funcție de postul pe care acesta îl ocupă și de tipul de agent.

Salariile directorilor de la Comisia Europeană

Pe de altă parte, în funcție de vechime și nivelul ierarhic, un director de la Comisia Europeană câștigă între 10.000 și 15.000 de euro pe lună. Din păcate, România nu are nici un reprezentat în categoriile enumerate cu peste 10.000 de euro lunar.

Directorii generali adjuncți conduc două – trei departamente sau asistă un director general sau un comisar, au salarii de 13.000 de euro. Directorii generali, adică șefii de agenții sau de directorate generale, au salarii cuprinse între 14.000 – 15.000 de euro. Acești sunt numiți, de cele mai multe ori, pe criterii politice dar și pe criterii de competență.

„Managerii de vârf sau expatriații care lucrează de obicei in companii mari au astfel de salarii. De obicei, vorbim de cei care sunt CEO sau vicepreședinți”, explica Mădălina Uceanu, director executiv la Aims Human Capital Romania, companie de consultanta in resurse umane.

Criterii de angajare

Hotărăște-te pentru ce job vrei să aplici. Poți urmări pozițiile vacante pe site-ul Oficiul European pentru Selecția Personalului. Cumpără-ți cărți cu testele pe care le vei parcurge pentru a obține job-ul. Le poți găsi la librăriile europene sau te poți înscrie la anumite seminarii de instruire. Înscrie-ți CV-ul în perioada în care se fac recrutări. Este obligatoriu să ai studii universitare și să cunoști o limbă străină. Trebuie să participi la testul online de preselecție. Dacă treci de acel test, vei fi chemat la Bruxelles, unde vei parcurge altă serie de teste. Perioada de probă este de 9 luni.

The post Ce salarii sunt la Comisia Europeană și ce criterii există la angajare appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă