Ce să presari pe carne pentru cea mai fragedă friptură de porc. Trebuie cu o oră înainte de gătit

1 săptămână in urmă 17

Cum să faci o friptură de porc fragedă și suculentă? Românii adoră să o consume alături de cartofi prăjiți și o bere rece. Gospodinele știu că cea mai bună este cea care stă o zi la marinat. Cu toate astea, o poți prepara și altfel dacă ești pe fugă. Nu trebuie să îți faci griji în privința timpului pentru că iese delicioasă în doar câteva minute. Bucătarii profesioniști știu că este nevoie să presare ceva peste ea.

Truc pentru carne: ce să presari peste friptura de porc?

Carnea de porc este delicioasă dacă este făcută corect. Bucătarii profesioniști știu că acest tip de carne poate să fie foarte tare în cazul în care este gătit prea mult. Carnea trebuie să fie suculentă și fragedă pentru a te bucura de toate aromele ei. Există două metode prin care să o gătești ca la carte.

Acestea funcționează și dacă părțile alese provin de la un animal mai bătrân. Sortimentul în cauză este des ales de români alături de cartofi prăjiți sau un piure din legume. Indiferent de cum alegi să îl servești, trebuie să îl gătești corespunzător. Nu e cazul să îți faci griji dacă nu ești gata cu masa de prânz sau au venit câțiva prieteni la un grătar și carnea ta nu a fost pusă la marinat.

Bucătarii profesioniști știu secretul pentru a reduce timpul în bucătărie: sarea grunjoasă. Presară ingredientul peste carne cu o oră înainte și pune totul la frigider într-un recipient cu capac sau învelit cu folie alimentară. Este recomandat să folosești și condimente precum: piper, boia iute/dulce, cimbru uscat sau boabe de muștar.

Cum trebuie să procedezi?

Sarea o să topească fibrele și o să facă friptura suculentă și delicioasă. O altă modalitate cunoscută este să o marinezi, dar trebuie să ai grijă ca bucățile de carne să sta la frigider peste noapte. Lichidul de care ai nevoie este format din zeamă de lămâie, condimente, bere sau vin. Pune ingredientele lichide alături de condimentele care sunt pe placul tău și bagă carnea în ele.

Unele gospodine au obiceiul să bată fiecare bucată cu un ciocan special pentru șnițele. Nu trebuie să faci acest lucru pentru că riști ca porțiile de carne să fie uscate la scurt timp după ce le dai jos din tigaie sau de pe grătar. Experții le masează ușor și fin cu mâna atunci când le pui presară condimentele, ulterior le lasă la gătit în mult unt aromatizat.

The post Ce să presari pe carne pentru cea mai fragedă friptură de porc. Trebuie cu o oră înainte de gătit appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă