Ce s-ar întâmpla cu Pământul dacă omenirea ar dispărea brusc. Ce dezastre ar avea loc

2 luni in urmă 1

După poluarea din orașe care ajunge la un nivel înalt și tot mai înalt, plastic, sufocarea de tehnologie, praf peste măsură și mâncare procesată, cu siguranță cu toții ne-am întrebat măcar odată cât ne mai suportă Pământul, dar și ce s-ar face fără noi. Iată concluzia la care au ajuns specialiști.

Dacă noi nu am mai fi, ce s-ar întâmpla cu Pământul?

Multe așezări umane au fost abandonate de-a lungul vremii, fără vreo explicație, iar cu ajutorul lor cercetătorii pot să își facă o idee despre cum ar arăta planeta noastră dacă noi am dispărea. Una dintre ”așezările nimănui” este o cetate construită cu circa 2.000 de ani în urmă, în Guatemala, care după ce a fost abandonată a fost invadată de natură.

Conform arheologilor, atunci când te plimbi prin jungla deasă și peste dealuri, în realitate calci pe piramide și orașe care nu au fost încă excavate. Același lucru se va întâmpla cu toată planeta noastră dacă oamenii ar dispărea.

Metrourile din marile metropole ale lumii ar fi inundate în numai câteva zile fiindcă nu va mai fi nimeni care să gestioneze apa adunată de la ploi, iar rafinăriile de petrol, diverse uzine și centrale nucleare ar putea produce dezastre de proporții devastatoare. În plus, pe lângă tot plasticul ce ar dipărea în mii de ani, omenirea va lăsa în urmă și diverse substanțe nocive care nu se pot descompune natural.

Lanțul trofic și-ar reveni 

Dacă noi n-am mai fi, apa va eroda structurile construite, lucru care ar permite plantelor să crească printre crăpături, astfel clădirile se vor degrada complet. În acest timp, fauna și vegetația se va dezvolta din nou și totodată se va aduna mult material organic uscat, care ar putea lua foc și ar putea duce la distrugerea totală a unor orașe.

Cert este că imobilele din piatră și alte materiale naturale vor dăinui mai mult față de cele moderne, din sticlă și metale, care vor dispărea primele. Pe de altă parte, în zilele noastre există numeroase insecticide care distrug anual insectele, iar dacă omenirea ar dispărea, fauna și flora se vor dezvolta și lanțul trofic își va reveni treptat.

De asemenea, și apa care curge sub pământ în orașe ar coroda structurile metalice care susțin străzile de deasupra sistemului de transport subteran și toate căile de mers s-ar prăbuși, transformându-se în râuri în mijlocul orașelor.

Mai multe detalii pe Știridinlume.ro. 

The post Ce s-ar întâmpla cu Pământul dacă omenirea ar dispărea brusc. Ce dezastre ar avea loc appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă