Ce s-a întâmplat chiar ieri în Israel, după ce peste 60% din populație s-a vaccinat

2 săptămâni in urmă 14

Israelul a avut o campanie de vaccinare cu un succes incredibil. Autoritățile au reușit să vaccineze peste 60% din populație.

Ce s-a întâmplat chiar ieri în Israel, după ce peste 60% din populație s-a vaccinat

De acum, locuitorii din Israel nu mai trebuie să poarte mască de protecție în aer liber. Ei sunt obligați totuși să o poarte în interior, în spațiile închise, însă și această regulă ar putea fi ridicată, datorită scăderii numărului de infectări.

Totodată, școlile s-au deschis complet iar elevii au putut reveni la cursuri în clase cu capacitate maximă. Ei sunt obligați să poarte masca de protecție.

Din 9 milioane de locuitori, aproximativ 5,3 milioane s-au vaccinat cu Pfizer. Experții spun că va mai trece puțin timp până la o imunitate colectivă.

„Ieri a fost prima zi în Israel când măștile NU au mai fost obligatorii în spații publice deschise. 85% din populația peste 16 ani de acolo este fie vaccinată complet, fie a trecut prin infecția covid. Este țara care a reușit să vaccineze complet cel mai mare segment din populație în cel mai scurt timp.

Din ianuarie, când campania de vaccinare tocmai începuse, până astăzi, numărul infecțiilor noi cu coronavirus a scăzut de la 10.000 pe zi la 100 pe zi!

Școlile sunt deschise complet, fără restricții, iar cei care pot arăta dovada că au fost vaccinați sau că au trecut prin infecția covid pot merge la film, în restaurant, la teatru, concerte, meciuri, etc. Încă nu e clar ce efect ar putea avea noi mutații ale virusului, dar deocamdată așa stau lucrurile acolo.

Fapte, nu conspirații”, a scris medicul Vlad Mixich, pe pagina de Facebook.

Israel, aproape de o imunitate colectivă

În plus, ministrul sănătății din Israel, Yuli Edelstein, a declarat că rata de infectare cu covid-19 este foarte scăzută datorită vaccinării masive.

„Rata de infectare este foarte scăzută în Israel datorită succesului campaniei de vaccinare, deci este posibilă relaxarea măsurilor”, a mai adăugat ministrul. Oficialul a spus că masca rămâne obligatorie în spaţiile publice închise. 

Israelul a pus la punct o campanie de vaccinare în acord cu Pfizer, care a livrat milioane de doze în schimbul informațiilor cu privire la efectele vaccinării.

Autoritățile au deschis restaurentele, barurile și plajele la începutul lunii martie. În plus, guvernul plănuiește să permită intrarea turiștilor străini vaccinați, începând cu 23 mai.

The post Ce s-a întâmplat chiar ieri în Israel, după ce peste 60% din populație s-a vaccinat appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă