Ce restricții sunt anunțate de Prefectura Capitalei, după ce rata de infectare a depășit pragul de 3 la mia de locuitori

1 săptămână in urmă 10

Capitala a intrat, miercuri, în scenariul roșu, după ce rata de infectare a ajuns la 3,32 la mia de locuitori, iar Alexandra Văcaru, a anunțat într-o conferință de presă susținută azi la Prefectura Capitalei că restaurantele vor funcționa cu o capacitate de 30%, iar masca medicală este obligatorie atât în spațiile închise cât și în cele deschise.

În Hotărârea publicată azi de Prefectură sunt anunțate măsurile care vor intra în vigoare, după ce rata de infectare a depășit pragul de 3 la mie.

De la pragul de 3 la mie al ratei de incidență, restaurantele, cinematografele, sălile de fitness și alte activități mai pot funcționa până la maximum 30% din capacitate, în intervalul 05:00-22:00, iar comitetul pentru situații de urgență trebuie să adopte o hotărâre în acest sens.

De asemenea masca de protecție medicală este obligatorie atât în spațiile închise, cât și în cele deschise.

În ceea ce privește școlile, de la pragul de 3 la mie intră în vigoare criteriul ratei de vaccinare în rândul profesorilor și angajaților școlii pentru funcționarea cu prezență fizică. Dacă acest prag este sub 60%, elevii fac cursuri online, iar copiii de grădiniță stau acasă.

Legat de măsuri pentru prevenirea aglomerației în mijloacele de transport prefectul a spus că se caută soluții.

„Soluția pe care am găsit-o până acum pentru că operatorii de transport public au luat deja o serie de măsuri de la începutul pandemiei și anul trecut când creștea rata de incidență am stabilit cu Metrorex suplimentarea trenurilor și STB de asemenea a suplimentat. În zilele următoare vom avea noi întâlniri și dacă se va ridica, să vedem dacă sunt necesare în acest context o eventuală suplimentare”, a declarat Alexandra Văcaru într-o conferință de presă.

Întrebată când intră în vigoare măsurile aceasta a răspuns:

„Restricțiile încep să fie aplicate din momentul ratei de incidență cu depășirea de 3 la mia de locuitori, respectiv de la momentul comunicării către public, publicarea pe site-ul prefecturii”.

Declarațiile de presă ale prefectului vin în contextul în care azi în București rata de infectare a urcat la 3,32, în creștere față de ziua precedentă când era 2,97. De asemenea, tot azi au fost înregistrate și cele mai multe cazuri la nivelul Capitalei – 1.354, în creștere cu mai bine de 300 de infectări față de ziua precedentă.

Prefectura Capitalei a anunțat deja că la ora 15.00 este convocată ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU).

Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie 2021 – 16,54 cazuri la mia de locuitori, apoi a scăzut până la 0,61, iar de la Crăciun a reînceput creșterea.

Hotararea-CMBSU-nr.-2_12.01.2022
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă