Ce restricţii se prelungesc în Bucureşti înainte de Florii. Şedinţă la Prefectura Capitalei pe tema măsurilor anti-COVID

3 săptămâni in urmă 15

Autoritătile vor decide astăzi ce restricţii se prelungesc în Bucureşti în contextul pandemiei de COVID-19.

„În principiu vor fi menţinute măsurile actuale, cu derogările prevăzute în HG 432/2021, derogări pentru ziua de 30 aprilie şi pentru nopţile de Paşte şi de Ramazan”, a declarat, vineri, prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Incidenţa cazurilor COVID-19 la mia de locuitori este într-o scădere continuă, DSP Bucureşti anunţând vineri un coeficient de 4,15 cazuri la mia de locuitori.

Citeşte şi: Când renunţăm la carantina de noapte. Explicaţiile preşedintelui Klaus Iohannis: „Lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine. Ne vaccinăm, ieşim din pandemie”

Ce restricţii se prelungesc în Bucureşti

În urmă cu două săptămâni, Comitetul Municipiului Bucureştiului pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat o hotărâre conform prin care a prelungit măsurile dispuse deja, precum „circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este interzisă în intervalul orar 22,00 – 5,00 în zilele de luni până joi şi în intervalul orar 20,00 – 5,00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulate la cel mult 7,5/1.000 de locuitori”.

De asemenea, CMBSU a stabilit că „Programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi /sau deschise, publice şi/sau private, se poate desfăşura în intervalul 5,00 – 18,00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică”.

„În zilele de luni – joi, programul poate fi desfăşurat în intervalul orar 5,00 – 21,00, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulată la cel mult 7,5/1.000 locuitori. Prin excepţie, în intervalul orar 21,00 – 5,00 în zilele de luni până joi, respectiv 18,00 – 5,00 în zilele de vineri, sâmbătă duminică, pot fi făcute livrări la domiciliu”, se mai arăta în hotărârea CMBSU.

Citeşte şi: Masca se poartă şi în apă, marea este spaţiul public. Anunţul făcut de secretarul de stat Paul Ene

RESTRICŢII pentru bucureşteni de Florii: Grupurile de peste 6 persoane sunt interzise, fără grătare

Creştinii ortodocşi sărbătoresc duminică Floriile. Este al doilea an în care în duminica Floriilor românii vor avea parte de restricţii. Poliţia Capitalei a anunţat că agenţii vor acţiona în perioada Floriilor şi în zonele destinate grătarelor şi reaminteşte populaţiei că circulaţia în grupuri de peste 6 persoane este interzisă în această perioadă din cauza pandemiei.

„Poliţia Capitalei, în perioada premergătoare şi în perioada sărbătorilor de Florii, va acţiona cu efective sporite în principalele zone aglomerate tocmai pentru a descuraja faptele de natură penală şi contravenţională. Poliţia Capitalei va acţiona în zonele aglomerate cum ar fi: centre comerciale, pieţe şi, pe lângă verificările privind respectarea legislaţiei privind prevenirea şi combaterea COVID-19, verificări vor fi efectuate şi pentru modul în care sunt transportate, depozitate şi comercializate produsele alimentare, în special produsele din peşte şi din carne de peşte, produse foarte căutate în această perioadă”, a transmis Ciprian Romănescu, de la Poliţia Capitalei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă