Ce prevede noul protocol convenit de liderii coalitiei de guvernare. Premierul trebuie sa-si anunte partenerii daca vrea sa revoce un minisru

3 săptămâni in urmă 18

PNL, USR PLUS si UDMR au convenit marti seara asupra unui act aditional la Acordul de guvernare.

Documentul prevede ca deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formatiunilor din coalitie si ca responsabilitatea politica se asuma impreuna, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coalitie si a premierului.

De asemenea, conform documentului, coalitia, premierul si membrii Guvernului isi asuma sa nu adopte pozitii publice prin care sa submineze activitatea si agenda guvernamentala si a mebrilor guvernului.

"Comunicarea publica se va face in spirit de sustinere reciproca si solidaritate", se arata in document.

Liderii coalitiei se angajeaza sa nu se submineze public reciproc iar o eventuala cerere de revocare a unui ministru sa fie transmisa tuturor partenerilor de guvernare. Protocolul mai prevede participarea la decizie a tuturor membrilor guvernului.

Reprezentantii celor trei formatiuni politice au convenit ca o serie de reforme pana la sfarsitul anului, printre care si adoptarea unui nou cod electoral si adoptarea legilor justitiei.

Nu s-a ajuns deocamdata asupra unui acord cu privire la persoana care va fi desemnata ministru al Sanatatii.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă