Ce prenume mai are Dacian Cioloș în buletin. „A fost dorința mamei”

3 săptămâni in urmă 20

Copreședintele USR PLUS i-a mărturisit lui Denise Rifai, în emisiunea „40 de întrebări”, că al doilea prenume al său, franțuzesc, a fost inspirat de personajul unui roman celebru. Nimeni nu-l folosește însă, nici măcar soția sa franțuzoaică, Valerie.

Dacian Cioloș, 52 de ani, a fost invitatul ediției de duminică, 26 septembrie, a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D.

Politicianul născut la Zalău a dezlătui că mai are un prenume, pe lângă Dacian, a cărui poveste a aflat-o abia după ce a ajuns ministru al agriculturii, în 2007.

Tatăl său a dorit în mod special prenumele Dacian, a spus Cioloș, dar mama sa a vrut ca fiul ei să se numească Julien, după personajul principal Julien Sorel al celebrului roman al lui Stendhal, „Roșu și negru”.

Până la urmă, copilul a căpătat ambele prenume, dar cel al tatălui a fost utilizat întotdeauna, începând de la școală și până în prezent.

Nu mi se spune nici acum Julien. Am aflat de povestea acestui nume după ce am fost numit ministru al agriculturii, am întrebat-o pe mamă cum a ales. Folosesc prenumele Julien doar în momentul în care trebuie să folosesc tot numele meu pe actele oficiale.

Dacian Cioloș:

Nici soția lui, Valerie, care e franțuzoaică, nici familia ei, nu folosesc acest prenume când vorbesc cu Dacian Cioloș.

„Eram confesorul fetelor în facultate”

Fostul premier a mai relatat, amuzat, în timpul emisiunii, că în facultateera înconjurat de fete, dar în ciuda acestui fapt, nu a avut multe iubite.

„Sunt o fire timidă, retrasă. Am avut prietene foarte bune, nu iubite, în facultate. Eram foarte serios, mă apropiam de câte o fată, apoi ele începeau să-mi povestească de alți băieți. Eram confesorul de serviciu!”, a spus Cioloș.

O altă dezvăluire inedită făcută de Cioloș în emisiune a fost legată de regimul său alimentar.

Chiar dacă este foarte atent și strict cu meniul zilnic, devenind lacto-vegetarian în mare parte, politicianul a recunoscut că mai scapă din când în când la slănină cu ceapă, ca în locurile natale.

”Ultima oară, de ziua soției, am mers la bunul meu prieten Adi Hădean (n.r. – chef și realizator de emisiuni), iar la el nu am rezistat să nu mănânc ceapă cu macră, cum mai spunem noi slăninei”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă