Ce performanță! Irina Bara și Ekaterine Gorgodze au câștigat Transylvania Open, la dublu. E primul lor titlu WTA

1 lună in urmă 33

  • Liga 2: Astra - Petrolul, duminică, 12:30, Digi Sport 1

  • Finala Transylvania Open: Simona Halep - Anett Kontaveit, duminică, 17:30, Digi Sport 2

Irina Bara și Ekaterine Gorgodze, campioane la Transylvania Open

În direct la Digi Sport, pe BT Arena, din Cluj-Napoca, Bara și Gorgodze au trecut de cuplul Aleksandra Krunic (Serbia)/Lesley Pattinama Kerkhove (Olanda), scor 4-6, 6-1, 11-9.

Primul set a început cu două break-uri, dar a fost foarte echilibrat, cu trei game-uri câştigate pe punct decisiv, inclusiv cel care a adus victoria perechii Krunic/Pattinama Kerkhove, cu 6-4.

Actul secund a fost aproape perfect pentru Bara şi Gorgodze. Primul serviciu le-a funcționat mai bine și au câștigat două breakuri din tot atâtea șanse, impunându-se cu 6-1.

În super tiebreak, Krunic şi Pattinama Kerkhove au început mai bine, au avut 3-1 şi 4-2, dar jocul s-a echilibrat şi s-a mers cap la cap până la final. Krunic şi Pattinama Kerkhove au avut două servicii la 8-7, dar le-au pierdut pe ambele, astfel că Bara şi partenera sa au beneficiat de prima minge de meci, pe care nu au reuşit să o fructifice.

În cele din urmă Bara şi Gorgodze au obţinut victoria, 11-9, după un punct obţinut de Bara şi o greşeală făcută de Krunic.

  • Transylvania Open e dotat cu premii totale de 235.238 de dolari.

Transylvania Open, finala: Irina Bara/Ekaterine Gorgodze - Aleksandra Krunic/Lesley Pattinama Kerkhove 4-6, 6-1, 11-9

A fost primul titlu la dublu, la nivel WTA, atât din cariera Irinei Bara, cât și din cea a Ekaterinei Gorgodze, indiferent că vorbim despre dublu sau simplu. Meciul a durat o oră şi 20 de minute.

Performanța este cu atât mai mare cu cât victoria a venit în fața favoritelor numărul doi ale competiției.

Bara şi Gorgodze s-au ales cu un cec de 10.300 de dolari şi 280 de puncte WTA la dublu. Finalistele au fost recompensate cu 6.000 de dolari şi 180 de puncte WTA.

Perechea româno-georgiană a trecut în primul tur de cuplul german Mona Barthel/Anna-Lena Friedsam, cu 7-5, 6-2, în sferturi au câştigat cu 7-5, 6-3 în faţa rusoaicelor Alena Fomina/Ekaterina Iaşina, iar în semifinale le-au învins pe româncele Irina Begu/Andreea Mitu cu 6-3, 2-6, 10-7.

Etichete: irina bara , ekaterine gorgodze , finala transylvania open , aleksandra krunic / lesley pattinama kerkhove
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă