Ce pensie va primi Angela Merkel după ce își încheie mandatul de cancelar al Germaniei

2 luni in urmă 24

  • Cancelarul german Angela Merkel va primi o pensie lunară de circa 15.000 de euro.
  • Angela Merkel, în vârstă de 67 de ani, se va retrage după alegerile generale din septembrie.
  • Angela Merkel va avea dreptul să ţină un birou după ce îşi va încheia cariera politică. 

Cancelarul german Angela Merkel va primi lunar o pensie de aproximativ 15.000 de euro după ieşirea din funcţie, potrivit unui calcul al Asociaţiei contribuabililor germani.

Aceste drepturi la pensie rezultă din calitatea sa de membru de lungă durată în Bundestag şi din perioada de ministru federal şi cancelar, a anunţat organizaţia. 

Angela Merkel va primi astfel aproape jumătate din salariul actual. Cancelarul câştigă în prezent puţin peste 35.000 de euro pe lună. La fel ca toţi foştii cancelari şi foşti preşedinţi federali, Merkel va avea, de asemenea, dreptul la un birou. În plus, i se va plăti un manager de birou, doi asistenţi, un dactilograf şi un şofer.

Drepturile la pensie sunt reglementate de lege. Potrivit paragrafului 20 din Legea deputaţilor, de exemplu, Merkel ar avea dreptul la suma maximă de 65% din indemnizaţia membrilor care au stat aproximativ 31 de ani în parlament, potrivit Focus.de.

Angela Merkel se va retrage după alegerile generale din septembrie 2021.

The post Ce pensie va primi Angela Merkel după ce își încheie mandatul de cancelar al Germaniei appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă