Ce oraș o să devină polul turismului de agrement din nordul Moldovei. S-au pus în joc 10 milioane de lei

4 săptămâni in urmă 2

În municipiul Botoșani se va construi o nouă bază de agrement de mari dimensiuni. Primăria a obținut o finanțare în valoare de 10 milioane de lei pentru noua de bază de agrement. Aici, atât locuitorii orașului, cât și alți turiști, se vor putea relaxa practicând diferite sporturi. Odată ce lucrarea va fi terminată, cei ce ajung aici se vor bucura de terenuri sportive, skatepark, săniuș sau tir cu arcul și piste de tubing.

O nouă bază de agrement în Botoșani

Botoșaniul începe să devină un adevărat pol al turismului de agrement din zona Moldovei. După investiția de la Cornișa, urmează să fie construită o nouă bază de agrement. Baza de agrement Cornișa este întinsă pe 40 de hectare de parcuri, patinoare, aqua park, terenuri de sport, river rafting și bazin olimpic. Următoarea bază de agrement urmează să fie construită într-o zonă apropiată de cea existentă deja. Aceasta va fi construită pe versantul Pacea. Zona este aproape abandonată încă din anii 1990. Parcul de agrement va atrage adulții, dar în special copiii. Finanțarea pentru noul proiect a fost deja obținută, din fonduri europene. Valoarea se ridică la 10 milioane de lei.

Sunt așteptați cât mai mulți turiști

Conform proiectului, noua zonă de agrement urmează să fie construită la ieșirea orașului Botoșani spre Suceava, la fel ca și Cornișa. Acesta se va întinde pe câteva hectare. Odată finalizat, va cuprinde obiective atât obiective pentru sezonul rece, cât și obiective pentru sezonul card. Indiferent de anotimp sau vreme, turiștii pot veni mereu la noua bază de agrement. Pe unul dintre versați va o amenajată o pistă pentru tubing și săniuș. În zone împădurite vor fi amenajate zone unde se vor putea face grătare și alte activități în aer liber.

De asemenea, va fi construit un parc, cu bănci smart, pentru folosirea dispozitivelor electronice, media. În plus, noul proiect prevedea mai multe terenuri de fotbal și de baschet. Pe lângă acestea, se mai adaugă și un skate park, tiroliană, piste de tir cu arcul. Copiii se pot bucura de un loc de joacă uriaș, amenajat special pentru ei. Pentru entuziasmații de biciclete și role, vor fi amenajate alei și piste speciale.

The post Ce oraș o să devină polul turismului de agrement din nordul Moldovei. S-au pus în joc 10 milioane de lei appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă