Ce nume propune USR PLUS pentru președinți de agenții guvernamentale și funcții de secretari de stat

1 lună in urmă 29

Alianța USR PLUS a anunțat, miercuri, primele propuneri de președinți pentru agenții guvernamentale și alte noi nominalizări pentru funcția de secretari de stat.

Alianța va face următoarele propuneri:

Gabriela Dan Unterseth la Autoritatea de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră; Corina Licea la Institutul Național de Administrație; Oana Ursache la Direcția de Relații cu Românii de Pretutindeni; Liviu Mălureanu la Agenția Funcționarilor Publici; Cătălin Stancu la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului; George Garbacea la Agenția Națională pentru Protecția Mediului; George Cățean la secretar de stat la Ministerul Agriculturii; Raul Pop la secretar de stat la Ministerul Mediului; Irina Alexe la secretar de stat la Ministerul de Interne.

Cine sunt numele propuse, conform comunicatului transmis de alianța USR PLUS

Gabriela Dan Unterseth – Autoritatea competentă de reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră („ACROPO”)

Este absolventă a Facultății de Geologie din București, cu studii de masterat și doctorat în Franța. Are o experiență de 14 ani de muncă la cea mai mare companie de investigații marine din lume, Fugro, unde a ocupat diverse posturi și s-a implicat în proiecte internaționale de infrastructură submarină (cabluri de telecomunicații, cabluri electrice, pipelines, FPSO, LNG, eoliene offshore, etc). S-a implicat încă din 2016 în susținerea USB și ulterior a devenit membru USR.

Corina Licea – Institutul Național de Administrație

Are peste 20 de ani de experiență în resurse umane în România și în Marea Britanie, la nivelul multinaționalelor și al companiilor românești. Consultant pentru Banca Mondială în formarea personalului din administrația publică.

Irina Alexe – secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne

Este membră PLUS și are o experiență îndelungată juridică și administrativă. Pasionată de dreptul public, este autoarea unei monografii dedicate înalților funcționari publici și a numeroase articole ce vizează funcția publică, inclusiv statutul prefectului, drepturile și libertățile fundamentale sau protecția datelor. Absolventă a Facultății de Drept a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, a fost ofițer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, iar în ultimii zece ani ai carierei sale a făcut parte din conducerea ministerului. În anul 2016, în calitate de secretar de stat, a coordonat organizarea ședințelor Guvernului, instituțiile prefectului și procesul de organizare a alegerilor. După anul 2018 a coordonat dezvoltarea în teritoriu a PLUS și a contribuit în mod direct la derularea legală a campaniilor electorale ale PLUS ori ale Alianței USR PLUS.

Oana Ursache – președinte Direcția de Relații cu Românii de Pretutindeni

A fost Coordonator Regional Diaspora, responsabil BN Diaspora, lector universitar, disponibilitate și proiecte de comunicare și implicare a românilor din diaspora, capacitate de comunicare și empatie cu categorii sociale diverse.

Liviu Mălureanu – președinte Agenția Funcționarilor Publici

De profesie auditor, a lucrat în una dintre cele mai mari companii de profil din lume și a coordonat echipe internaționale din Europa de Est, Orientul Mijlociu și Asia. S-a implicat în politică atunci când a realizat că vechea clasă politică nu e capabilă de schimbări reale. În 2016 a devenit consilier local în Sectorul 3 din partea USR, luptând pentru transparentizarea cheltuielilor și a modului de a lua decizii.

Cătălin Stancu – președinte Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (A.A.A.S.)

Este de profesie inginer, absolvent al Universității Politehnice din București, dar imediat după terminarea facultății a devenit antreprenor. A administrat afaceri în mai multe domenii de activitate, de la comerț la dezvoltare imobiliară, până în anul 2019 când a decis să se implice în politică și a fondat filiala USR Brăila.

George Garbacea – Agenția Națională pentru Protecția Mediului

Activează de peste 14 ani în domeniul Mediului și s-a ocupat de monitorizarea pădurilor din România, în cadrul Inventarului Forestier Național al României. Activează de asemenea în două ONG-uri tot în domeniul mediului – Societatea de Silvicultură și Societatea de Geofizica Aplicată din România. Este membru USR din 2018 și s-a implicat în elaborarea programului de guvernare.

Raul Pop – secretar de stat la Ministerul Mediului

Coordonator regional Sud-Muntenia, expert Comisia Națională de Politici și Programe (CNPP) în Grupul de Lucru mediu, contributor la programul de guvernare, a fost secretar de stat și consilier tehnic al ministrului în cadrul Ministerului Mediului, consultant managementul deșeurilor, dezvoltare durabilă, economie circulară, eficiență energetică.

George Cățean – secretar de stat Ministerul Agriculturii

George Cățean este fermier din Brașov, coordonatorul rețelei de dezvoltare rurală din cadrul PLUS, coordonator regional Centru și membru al Biroului Național PLUS, candidat USR PLUS la Senat. Alături de el, în cabinet va activa Nina Tâlvar, expert senior agricultură, fost coordonator regional Sud Muntenia și membru CNPP. Vor fi dezvoltate proiecte dedicate cu Daniela Giurcă, coordonator CNPP Agricultură și dezvoltare rurală PLUS.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă