Ce nereguli au fost descoperite în Spitalul Movila din Ploiești la controlul din luna februarie: nu erau stabilite reguli pentru evacuarea pacienților în caz de incendiu

2 săptămâni in urmă 29

Principala neregulă constatată de ISU în urma controlului efectuat la Spitalul Movila din Ploiești, la începutul anului, este legată de absența unor măsuri și soluții adecvate pentru evacuarea pacienților în caz de incendiu, au precizat surse apropiate anchetei pentru G4Media.ro.
De altfel, personalul medical nu cunoștea spațiile în care trebuie să acționeze, modul și mijloacele de evacuare disponibile în caz de incendiu, conform surselor.

De asemenea, instituția nu solicitase și nu a neobținut avizele și autorizațiile de securitate la incendiu în urma modificărilor și recompartimntarilor executate, au mai precizat sursele.

O altă problemă se referă la faptul că pentru evacuare, nu erau asigurate mijloace tehnice specifice suficiente.

Un incendiu a avut loc joi dimineață la Spitalul suport covid Movila din Ploiești, iar doi pacienți au decedat, transmite ISU Prahova. Incendiul s-a produs într-un salon de la parterul clădirii. Cei doi pacienți morți erau ambii bărbați, în vârstă de 74 respectiv 75 de ani. Ei erau singurii pacienți din salon. Alți 20 de pacienți, din alte saloane, au fost evacuați. Pentru gestionarea situației a fost activat Planul Roșu de Intervenție. O infirmieră care se afla în salon să îngrijească cei doi pacienți a suferit arsuri pe 40% din suprafață corpului. (Sursa foto: ISU Prahova)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă