Ce meciuri vor arbitra Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs, în etapa finală a grupelor Ligii Campionilor

2 luni in urmă 1

UEFA a anunțat meciurile pe care le vor conduce arbitrii români Ovidiu Hațegan (40 de ani) și Istvan Kovacs (36 de ani), în ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor.

Ovidiu Hațegan a fost delegat la partida PSG – Instanbul Bașakșehir, din grupa H, programată marți, 8 decembrie, de la ora 22:00.

În timp ce Istvan Kovacs va conduce meciul Zenit – Dortmund, din grupa F, de marți, 8 decembrie, ora 19:55.

Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs arbitrează în etapa finală a grupelor Ligii Campionilor

Pentru Ovidiu Hațegan, partida de marți seara este una specială, deoarece reprezintă cel de-al șaselea joc în cele 6 etape ale fazei grupelor Ligii Campionilor, un record al competiției.

Precedentele partide arbitrate de Hațegan, în faza grupelor UCL, 2020-2021, sunt următoarele: Dinamo Kiev – Juventus 0-2 (20 octombrie), Atletico Madrid – RB Salzburg 3-2 (27 octombrie), Atalanta – Liverpool 0-5 (3 noiembrie), Manchester United – İstanbul Başakşehir 4-1 (24 noiembrie) și Șahtior – Real Madrid 2-0 (1 decembrie).

Ovidiu Hațegan a apărut într-un documentar UEFA

UEFA a lansat pe piață un documentar dedicat arbitrilor din Champions League. Cel de al doilea episod al documentarului a fost dedicat lui Ovidiu Hațegan și momentului în care Virgil van Dijk l-a consolat pe acesta, după ce a aflat că mama lui a decedat.

Momentul emoționant dintre Van Dijk și Ovidiu Hațegan a avut loc la finalul partidei Germania – Olanda, 2-2, din Liga Națiunilor, în noiembrie 2018.

Deși Ovidiu Hațegan a aflat la pauza partidei Germania – Olanda că mama lui a decedat, arbitrul român a dat dovadă de un profesionalism desăvârșit și a continuat să conducă partida până la final. Povestea momentului emoționant dintre Van Dijk și Ovidiu Hațegan a fost deslușită, pe larg, în episodul al doilea al documentarului UEFA, intitulat „Man in the middle”.

„Este un documentar foarte important pentru UEFA şi familia noastră de arbitri. Scoate în evidenţă rigoarea profesională, motivaţia şi dedicarea unora dintre cei mai buni arbitri din Europa, dar arată şi latura umană din spatele figurilor pe care le văd jucătorii şi suporterii pe terenul de joc”, a spus şeful arbitrilor de la UEFA, Roberto Rosetti.

The post Ce meciuri vor arbitra Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs, în etapa finală a grupelor Ligii Campionilor appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă