Ce lovitură vrea să dea Universitatea Craiova pe piața transferurilor: Tudor Băluţă! Care e situația contractuală a mijlocașului din Premier League | EXCLUSIV

1 săptămână in urmă 23

Perioada de mercato se apropie, iar Universitatea Craiova doreşte întărirea lotului. Posturile care au rămas deficitare la gruparea din Bănie, indiferent de jucătorii aduşi în ultimii ani, sunt cele de fundaş dreapta şi mijlocaş la închidere.

De altfel, „Reghe” a testat foarte mulţi jucători pe aceste două poziţii, apelând chiar la reprofilări, după ce soluţiile la îndemână nu au oferit randamentul scontat. Mateiu, Creţu, Fedele, Căpăţână, Nistor sau Bălaşa au fost jucătorii încercaţi de Reghecampf în acest sezon pe postul de închizător, dar niciunul nu a oferit randamentul dorit, iar unii dintre ei vor fi puşi pe lista de transferuri.

Una dintre ţintele principale ale oltenilor pentru următoarea perioadă de mercato este mijlocaşul Tudor Băluţă (22 de ani), care va intra în ultimele şase luni de contract cu formaţia engleză Brighton.

Universitatea Craiova vrea să-l transfere pe Tudor Băluţă. Care e situația sa contractuală la Brighton

Transferat de la Viitorul în 2019, Tudor Băluţă nu a reuşit să se impună la echipa din Premier League, care l-a împrumutat în sezoanele trecute la ADO Den Haag sau la Dinamo Kiev. Pentru Brighton, echipă aflată în acest moment pe locul șapte în Premier League, fotbalistul format la Academia Hagi a evoluat într-un singur meci, cu mai mult de doi ani în urmă, în Cupa Ligii.

Anul acesta, mijlocaşul român nu a evoluat nici măcar pentru formaţia under 23 a lui Brighton. Cota lui Tudor Băluţă pe transfermarkt este acum de două milioane de euro. El a adunat șapte selecţii în naţionala mare a României, în perioada 2018 – 2019, în timpul mandatului lui Cosmin Contra.

Tudor Băluţă este născut în Craiova

În această vară, Tudor Băluță a jucat în două meciuri ale naționalei României de la Jocurile Olimpice. El a fost introdus pe final în duelurile cu Honduras (1-0) și Coreea de Sud (0-4). În ultima perioadă, Băluţă a fost accidentat.Universitatea Craiova va încerca să-l aducă încă din iarna aceasta pe Tudor Băluţă, plătind o sumă de bani clubului din Albion.

Dacă părţile nu ar cădea de acord, oficialii din Bănie încearcă să obţină semnătura mijlocaşului oltean, care ar veni liber de contract în vara viitoare. Tudor Băluţă este născut în Craiova şi chiar a făcut parte din galeria Universităţii când era adolescent. Dacă va semna cu formaţia lui Laurenţiu Reghecampf, Băluţă va fi din nou coleg cu Lyes Houri şi Ionuţ Vînă, foştii săi coechipieri de la Viitorul.

Cu formaţia lui Gică Hagi, Băluţă a cucerit Cupa României, în 2019, iar cu Dinamo Kiev a reuşit eventul în 2020, deşi a bifat numai 3 prezenţe în formaţia antrenată de Mircea Lucescu.

  • 7 selecţii are Tudor Băluţă în naţionala României
  • 2.9 milioane de euro a plătit Brighton pentru Băluţă celor de la Viitorul
  • 1 singur meci a jucat Tudor Băluţă pentru prima echipă a lui Brighton

 

 

 

 

The post Ce lovitură vrea să dea Universitatea Craiova pe piața transferurilor: Tudor Băluţă! Care e situația contractuală a mijlocașului din Premier League | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă