Ce localitati din jurul Capitalei au iesit din carantina miercuri seara, dupa ce incidenta infectarilor a scazut

3 săptămâni in urmă 18

Cinci localitati din Ilfov, Balotesti, Mogosoaia, Stefanestii de Jos, Gruiu si Snagov, au iesit din carantina miercuri, de la ora 22,00, potrivit Prefecturii Ilfov.

In urma evaluarii analizelor de risc ale comunitatilor din comunele Balotesti, Mogosoaia si Stefanestii de Jos, inaintate de catre DSP Ilfov Institutului National de Sanatate Publica - Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare a instituirii/ridicarii carantinei zonale existenta la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizata masura de ridicare a carantinei pentru cele trei localitati.

De asemenea, in cadrul sedintei Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Ilfov de miercuri au fost adoptate hotararile de incetare a masurii de carantina zonala pentru Gruiu si Snagov.

Incidenta COVID-19 la mia de locuitori este miercuri de 4,05 in Balotesti, 4,24 in Mogosoaia, 4,16 in Stefanestii de Jos, 5,65 in Gruiu si 4,63 in Snagov.

Localitatile Balotesti, Mogosoaia, Snagov si Stefanestii de Jos au intrat in carantina pe 24 martie pentru o perioada de 14 zile. Din 7 aprilie masura a fost prelungita cu doua saptamani pentru Balotesti, Snagov si Stefanestii de Jos si cu sapte zile pentru Mogosoaia. Din 14 aprilie carantina a mai fost prelungita cu o saptamana pentru Mogosoaia.

Gruiu a intrat in carantina pentru o perioada de 14 zile incepand din din 7 aprilie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă