Ce jucării bebeluși să cumperi de Crăciun pentru a le oferi un cadou potrivit celor mici

4 săptămâni in urmă 14

Crăciunul se apropie pe zi ce trece, iar alegerea cadourilor potrivite ne ocupă destul de mult timp. Când vine vorba despre bebeluși sau copii mici, lucrurile sunt cu atât mai dificile, pentru că aceștia nu ne pot spune ce își doresc exact. Este foarte important ca alegerea jucăriei să fie în funcție de vârsta copilului , deoarece în fiecare etapă a dezvoltării lor au abilități și abilități diferite. Vă spunem ce ar trebui să țineți cont în fiecare grupă de vârstă și ce jucării sunt cele mai potrivite pentru fiecare etapă. Când vine vorba despre jucării bebeluși, acestea sunt clasificate pe luni, pentru că aceștia se dezvoltă foarte repede în primul an de viață.

De la zero la șase luni

Pentru această etapă a vieții bebelușului, acele jucării care ajută la dezvoltarea simțurilor sale sunt perfecte , astfel încât în ​​momentul în care copilul este treaz, acesta primește o serie de stimuli vizuali, tactili și auditivi care îi favorizează dezvoltarea. În acest fel, putem apela la jucării bebeluși care îi ajută să descopere noi texturi, îl fac să se bucure de momentul băii, să-i arate relații cauză-efect (de exemplu, cele care scot sunete atunci când sunt scuturate sau apăsate) sau îl stimulează în timp ce el este culcat.

Cărți pentru copii

Cărți din stofă, cu texturi, cu sunete, cu mirosuri. Varietatea cărților pentru bebeluși este copleșitoare, dar pentru a o alege pe cea mai potrivită trebuie să fim atenți că este omologata și este realizată din material rezistent și non-toxic.

Păturică cu activități

Păturile sau covoarele cu jocuri și activități sunt o opțiune perfectă pentru ca bebelușul să petreacă în fiecare zi puțin timp pe burtă, întărindu-și mușchii, explorând lumea din jurul lui și descoperind diferite texturi, sunete și culori.

Păpuși bebeluși

Puteți opta și pentru papusi bebelusi colorate și cu texturi diferite, cu care cei mici se pot juca sau cu care pot dormi.

De la șase până la 12 luni

De la șase luni, bebelușii încep deja să manipuleze obiecte, să-și coordoneze mișcările mâinilor și să acorde atenție la tot ceea ce îi înconjoară în detaliu. Culorile strălucitoare, luminile, sunetele , texturile și contrastele vă vor atrage profund atenția. Din acest motiv, cele mai bune jucării pentru această etapă vor fi cele care ajută copilul să-și dezvolte abilitățile motorii și să-i trezească cele cinci simțuri.

Jucarii bebeluși cu sunet și lumină

Puteți opta pentru animale din pluș care au butoane și comenzi muzicale. Acestea sunt interactive și îl pot ajuta pe cel mic să învețe cuvinte, sunete sau cântecele.

Jucării muzicale

Muzica are multe beneficii pentru dezvoltarea creierului de copil, astfel încât jucării muzicale sunt alternative educaționale excelente. Cu ele, copilul va invăța să identifice diferite sunete și clopote, lucru care le va trezi interesul și va atrage atenția din prima clipă.

Cuburi de construcție

Deși este încă prea devreme pentru bebeluș să înceapă să construiască turnuri sau să facă construcții simple, cuburile de stivuit din țesătură sunt o modalitate excelentă de a începe în acest joc grozav care aduce atât de multe beneficii.

Păpuși bebeluși

De la 10 luni-1 an în sus, copilul începe să practice jocul simbolic și să-și imite părinții, oferirea unei păpuși este un succes sigur , deoarece se vor juca să aibă grijă de ea, să o hrănească, să o îmbrace, să o ia la plimbare, așa cum fac părinții. O păpușă pentru cei mici poate fi o alegere foarte bună, care îi poate învăța despre corpul uman, sănătate, cum trebuie să se îngrijească. Jocul de rol este important pentru dezvoltarea abilităților și creativității celui mic, deci este bine să cumpărați păpuși bebeluși cadou. De asemenea, dacă cel mic are un semn distinctiv, puteți să achiziționați o păpușă pe comandă, care să semene cu el și cu care cel mic să se identifice. În acest fel nu se va mai simți ciudat sau diferit.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă