Ce joburi se cauta pe piata muncii. Topul celor mai bine cotate meserii

2 săptămâni in urmă 2

Peste 18.000 de locuri de munca au fost puse la bataie de angajatori in luna martie, cele mai multe dintre ele in domenii precum vanzari, IT si Telecom, financiar-contabil, inginerie si constructii.

Potrivit Bestjobs, la polul opus, domeniile educatie, juridic si Horeca au inregistrat cele mai putine locuri de munca disponibile in luna martie - doar 780 de locuri de munca la nivel national.

In ceea ce priveste candidatii romani, acestia au realizat de la inceputul lunii martie aproape 700.000 de aplicari la joburile disponibile pe platforma Bestjobs, cu aproximativ 25% mai multe decat in aceeasi perioada din 2020. Cei mai activi in ceea ce priveste aplicarile la joburi au fost candidatii din judetele Bucuresti, Timis, Prahova, Brasov, Cluj, Iasi Constanta, Ilfov, Arad si Arges. Astfel, candidatii din cele 10 judete au inregistrat aproximativ 23% din totalul aplicarilor la joburi din luna martie.

Joburile care s-au bucurat de cel mai mare numar de aplicanti in luna martie au fost cele de: contabil, asistent vanzari, software si web developers si inginer, cu peste 2.000 de aplicanti fiecare.

Joburile remote au continuat sa fie la mare cautare

Si in luna martie joburile remote (telemunca) au continuat sa fie la mare cautare, iar candidatii care au fost cei mai interesati sa aplice la un job remote au fost cei din Bucuresti, Cluj si Timis. La polul opus, candidatii din judete precum Dolj sau Bihor au fost cel mai putin interesati de perspectiva de a lucra de acasa.

Cei mai multi angajatori care au recrutat personal pentru job-uri remote activeaza in domenii precum IT&C, financiar-consultanta, BPO, marketing, resurse umane si vanzari.

In acelasi timp, conform unui studiu realizat in ultimul trimestru al anului trecut de catre Bestjobs si Boston Consulting Group, unul dintre cei mai mari consultanti de business din lume, sase din zece romani (61%) au declarat ca ar dori sa munceasca de la distanta pentru o companie din afara tarii, in conditiile in care numarul celor care vor sa lucreze in afara tarii s-a redus aproape la jumatate in ultimii doi ani. Topul primelor 10 tari unde romanii ar vrea sa munceasca de la distanta este format din: Marea Britanie, Germania, SUA, Franta, Italia, Austria, Spania, Canada, Belgia si Elvetia.

Citeste si:

Noile restrictii luate in calcul: Circulatia pana la ora 20. Magazinele se inchid la 18, daca incidenta depaseste 7,5 la mieHarta interactiva a centrelor de vaccinare, in functie de tipul de vaccin. Cum poti vedea locurile disponibile si cat de mare e lista de asteptareCine sunt falsii stomatologi care au traumatizat oameni. Femeia nu are drept de practica, iar sotul sau este absolvent de opt claseCardurile de criptomonede, valuta virtuala buna in toata lumeaVIDEO Golul lui Andrei Ciobanu de la Euro face inconjurul lumii. "Ma bucur ca ii am profesori pe Hagi si pe Mutu"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă