Ce înseamnă în ebraică noul nume al companiei care deține Facebook. Val de ironii la adresa lui Mark Zuckerberg

1 lună in urmă 24

Duminica, 31 Octombrie 2021, ora 09:26

122 citiri

Ce înseamnă în ebraică noul nume al companiei care deține Facebook. Val de ironii la adresa lui Mark Zuckerberg

Utilizatorii israelieni ai reţelelor de socializare ironizează noul nume al companiei lui Mark Zuckerberg, Meta, deoarece sună similar cuvântului „mort” în ebraică, scrie CNN.

Facebook Inc. a devenit, pe 28 octombrie, Meta, într-un demers de schimbare a brandului care se concentrează pe ambiţiile companiei de a construi „metaversul”, un mediu virtual comun pe care mizează că va fi deveni următoarea mare platformă informatică.

Mulţi utilizatori Twitter au luat în derâdere noul nume folosind hashtag-ul #FacebookDead. „Cineva nu şi-a făcut documentarea pentru rebranduire”, a scris unul dintre ei.

Dr. Nirit Weiss-Blatt, autor al „The Techlash and Tech Crisis Communication”, a scris: „În ebraică, «Meta» înseamnă «Mort». Comunitatea evreiască va ridiculiza acest nume mulţi ani de acum înainte”.

„Eroare gravă?? Noul nume al Gacebook, Meta, înseamnă mort în ebraică. Amuzant. #FacebookDead”, a scris un altul.

Eforturile lui Mark Zuckerberg de a restructura Facebook vin într-o perioadă în care compania se confruntă cu ceea ce ar putea fi cel mai mare scaldal în care este implicată de la lansarea sa, în 2004.

Gigantul social media este în prim-plan după publicarea, săptămâna aceasta, a „The Facebook Papers”, documente interne obţinute de 17 organizaţii media, inclusiv CNN, care susţin acuzaţiile făcute de avertizorul Frances Haugen potrivit cărora compania este plină de neajunsuri instituţionale.

Documentele au dezvăluit cum Facebook a propulsat dezinformarea, a încercat să elimine conţinutul legat de traficul de persoane şi să îşi crească baza de utilizatori adolesccenţi, deşi o analiză internă sugera că platformele sale, mai ales Instagram, pot avea efecte negative asupra sănătăţii lor mintale.

Citeste si:

 „M-am gândit mult la identitatea noastră acum, când începem acest capitol următor”

Mark Zuckerberg a declarat joi, 28 octombrie, că Facebook își va schimba numele corporativ în Meta, retrogradând efectiv serviciul omonim al Facebook la a fi doar una dintre subsidiarele...

Meta, pariul riscant al fondatorului Facebook Mark Zuckerberg cu privire la viitorul internetului

Redenumindu-și grupul Meta, CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg încearcă o diversiune dar face și un pariu gigantic, cel al metavers, cu riscul de a cheltui zeci de miliarde de dolari fără...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

TelekomSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă