Ce i-a transmis Stanciu lui Rădoi înaintea meciului România - Islanda. Și-a analizat toate golurile la națională

2 săptămâni in urmă 18

  • Fotbal: România U20 - Polonia U20, joi, 18:00, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM: Grecia - Spania, joi, 21:45, Digi Sport 1

Mesajul lui Nicușor Stanciu pentru Mirel Rădoi, înaintea meciului România - Islanda: "Vreau ca eu să execut penalty-urile"

Nicușor Stanciu este cel mai bun marcator din actualul lot al lui Mirel Rădoi, cu 11 goluri în 52 de selecții.

La FRF TV, mijlocașul de 28 de ani și-a analizat toate cele 11 reușite în tricoul primei reprezentative și i-a transmis lui Mirel Rădoi că el vrea să fie mereu cel care execută loviturile de la 11 metri.

Nicușor Stanciu a debutat cu gol la echipa națională

Nicușor Stanciu, primul gol la națională, în meciul România - Litiania 1-0 (23 martie 2016): "Golul acesta (n.r.: primul său gol la națională) e foarte special pentru mine, la debutul pentru națională, cred că la 19 minute după ce am intrat după pauză. La momentul acela, parcă toată lumea era a mea. Sunt foarte fericit pentru gol, mai ales că a fost și golul victoriei".

Nicușor Stanciu, al doilea gol la națională, în meciul România - Congo 1-1 (25 mai 2016): "Eram în Italia, înainte de Euro. A fost o gafă mare a apărătorului, care mi-a dat mingea și am rămas singur cu portarul. A fost o finalizare ușoară".

Nicușor Stanciu, al treilea gol la națională, în meciul Ucraina - România 4-3 (29 mai 2016): "Meciul acesta l-am pierdut împotriva Ucrainei, dar faza a fost foarte frumoasă. Am combinat rapid cu Alex Maxim și apoi am tras la scurt, am avut și puțin noroc, nu știu dacă portarul a apucat să vadă mingea, pentru că nu știu dacă a fost un șut imparabil".

Nicușor Stanciu, al patrulea gol la națională, în meciul România - Georgia 5-1 (3 iunie 2016): "Și aici am urmărit foarte bine mingea, care cred că a venit de la un adversar și apoi am luat-o pe stângul din alunecare. A fost ultimul meci de pregătire, mi se pare că am câștigat cu 5-0 sau 5-1 cu Georgia. A fost un joc bun pentru noi atunci".

Nicușor Stanciu, al cincilea gol la națională, în meciul Armenia - România 0-5 (8 octombrie 2016): "Nu a fost un gol greu, pentru că era mingea în 10 metri și puteam să șutez oriunde și să prind poarta. Era un meci din campania pentru Mondiale, dacă nu mă înșel. A fost unul dintre cele mai bune meciuri ale naționalei, chiar dacă am avut noroc să jucăm cu om în plus din primele minute".

Nicușor Stanciu, al șaselea gol la națională, în România - Chile 3-2 (13 iunie 2017): "Nu știu dacă acesta e cel mai frumos. Știu că și ei se pregăteau pentru o competiție în America de Sud, Copa America, parcă. Cei din Chile au venit cu toate vedetele, chiar vorbeam înainte de meci, erau locul 7 în lume în momentul respectiv. A fost un gol frumos. Și pe la echipa de club la fel marchez din zonele acelea, îmi place să stau la marginea careului, indiferent că e poziție centrală sau puțin lateral, acolo îmi place să primesc mingea, să mă mișc rapid și să dau cât mai repede la poartă".

Nicușor Stanciu, al șaptelea gol la națională, în Israel - România 1-2 (24 martie 2018): "Golul cu Israel, al șaptelea: Și acesta a fost foarte frumos. Am intrat la pauză, cred că eram conduși. Înainte de meci, domnul Contra ne spusese că nu mai câștigasem de mult timp în Israel, sau niciodată, iar după pauză am făcut un meci foarte bun și am reușit să întoarcem rezultatul".

Nicușor Stanciu, al optulea gol la națională, în Chile - România 2-3 (31 mai 2018): "Mai marchez și cu stângul. Aici m-am bucurat, credeam că o să dea fault chiar dacă nu a fost, a căzut prea ușor, nu a dat fault. Am bătut de două ori pe Chile și nu e puțin lucru, având în vedere că ei au venit să joace cu echipa bună. Chiar dacă au fost amicale, pe noi ne-a ajutat foarte mult la încredere. Asta că a fost un gol frumos, la colțul lung. Chiar voiam să se termine cât mai repede, să dau golul, pentru că a doua zi aveam cununia civilă și trebuia să ajung acasă".

Nicușor Stanciu, al nouălea gol la națională, în Serbia - România 2-2 (10 septembrie 2018): "A fost presiune, pentru că ratasem cu Muntenegru. Dar e normal, sunt și penalty-uri pe care le ratezi, însă lucrul acela, din meciul cu Muntenegru, m-a întărit. Drept dovadă, în Serbia, în Liga Națiunilor, eram conduși și, când am avut penalty, am luat mingea să bat, nu aveam niciun fel de problemă. Chiar aș dori să fiu mereu primul executant atât la națională, cât și la club".

Nicușor Stanciu, al zecelea gol la națională, în România - Lituania 3-0 (17 noiembrie 2018): "M-a ajutat și Cosmin Moți pentru că îmi strigase să dau la poartă. Se pare că el îl încurcă puțin pe un fundaș care aleargă spre minge, sau se pune în fața lui, să nu poată să respingă, îl incomodează. El mi-a strigat să dau la poartă și am văzut că portarul nu e foarte bine poziționat".

Nicușor Stanciu, al unsprezecelea gol la națională, Islanda - România 0-2 (2 septembrie 2021): "A fost un contraatac foarte rapid, cu pasa lui Camroa pentru Ianis, un schimb de pase între Ianis și Răzvan Marin. Pe mine mă prinsese faza sus, pentru că cred că era după un corner al islandezilor și acolo sus e poziția unde trebuie să rămâm, așa că am fost acolo. Mă bucur că nu a fost offside, a fost golul de 2-0, care a încheiat meciul și ne-a adus din nou în lupta pentru calificare. Toată faza a fost un contraatac pefect. Mă bucur că mi-a dat Răzvan Marin pasă. Și eu i-am dat lui la primul lui gol la națională, în Armenia. E genul de jucător care poate da oricând aceste pase. Chiar vorbea cu mine după meci și a zis că mă certa dacă nu marcam."

Etichete: romania islanda , nicolae stanciu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă