Ce i-a spus Leo Messi lui Ronald Koeman înaintea primului meci în care a fost eliminat la Barcelona

1 lună in urmă 25

Liga 1: Politehnica Iași - Botoșani, luni, 17:00, Digi Sport 1

Liga 1: Astra - Universitatea Craiova, luni, 20:00, Digi Sport 1

Leo Messi, eliminat pentru prima dată la Barcelona. Reacţia lui Ronald Koeman

Tehnicianul olandez şi-a apărat decizia de a-l titulariza pe Lionel Messi, abia refăcut după o accidentare, şi care a fost eliminat pentru prima oară la Barcelona, după ce l-a lovit pe Asier Villalibre (120+1).

Starul argentinian nu a jucat în semifinala cu Real Sociedad de miercuri, dar la meciul de duminică Koeman l-a lăsat pe Messi să ia singur decizia dacă va juca: ''Cred că după atâţia ani la cel mai înalt nivel, el ştie când poate juca şi când nu poate juca. Am vorbit cu el şi mi-a spus că este pregătit suficient pentru a juca. A dat maximum pe teren''.

Ce riscă Lionel Messi, după ce a fost eliminat în finala Supercupei Spaniei cu Bilbao

Eliminarea din partida cu Bilbao a consemnat primul cartonaș roșu direct văzut de Lionel Messi în întreaga carieră la nivel de echipă de club de seniori, adică în 753 de meciuri oficiale jucate pentru Barcelona.

Până la finala Supercupei Spaniei, Lionel Messi mai fusese eliminat direct de două ori de-a lungul carierei, însă de fiecare dată la echipa națională a Argentinei.

Dat fiind faptul că a fost eliminat pentru că și-a lovit adversarul, conform articolului 98 din cadrul Regulamentului Disciplinar al Ligii din Spania, citat de Abola, Lionel Messi riscă o suspendare de patru până la 12 etape.

Ce spune Ronald Koeman după ce Barcelona a ratat Supercupa Spaniei

Barca a dominat partida şi condus de două ori prin golurile lui Antoine Griezmann (40, 77), dar Athletic Bilbao a egalat de fiecare oară prin prin Oscar de Marcos (42) şi Asier Villalibre (90), iar în prelungiri bascii au punctat decisiv prin Inaki Williams (93).

''Suntem decepţionaţi, trişti după acest rezultat. Finalele se joacă pentru a le câştiga, nu pentru a le pierde. Dar nu vom avea prea mult timp de recuperare, urmează cupa şi apoi campionatul, care se reia rapid. Am văzut lucruri pe care le-am îmbunătăţit şi alte lucruri care trebuie îmbunătăţite, mai ales în apărare. În careul nostru trebui să fim mai tranşanţi, aici putem progresa. Eu am dat maximum din ce putem da în munca mea.

Nu este foarte important că am pierdut, cum n-ar fi fost foarte important dacă am fi câştigat. Dar să fim învinşi a fost foarte dificil, cu siguranţă. Nu este însă un pas înapoi. Să câştigi este mereu bine pentru a arăta că suntem pe drumul cel bun, dar nu este decât un meci, Supercupa Spaniei, şi vom arăta rapid în următoarele meciuri că suntem pe drumul cel bun'', a declarat Koeman după finala Supercupei Spaniei de la Sevilla, disputată fără spectatori.

Etichete: barcelona , athletic bilbao , ronald koeman
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă