Ce fosă septică alegi dacă îți construiești o casă într-o zonă fără canalizare?

4 zile in urmă 11

Dacă și tu ți-ai cumpărat un teren într-o zonă fără acces la canalizare și vrei să-ți construiești o casă, ai nevoie de o fosă septică pentru evacuarea apelor uzate. Desigur există și alte modalități prin care poți rezolva această problemă, respectiv prin găsirea altor soluții de canalizare.

Investiția în fosa septică este destul de mică, comparativ cu alte soluții individuale de canalizare. Ea este o stație de colectare și epurare a apelor impurificate, provenite din gospodărie, care va fi îngropată în pământ. În prezent, cea mai bună soluție pentru mediu este fosa septică ecologică cu drenaj.

Unii oameni și-au construit singuri un astfel de bazin subteran, însă au plătit foarte mulți bani. Pentru ca investiția să nu fie prea mare, poți alege un model din gama de fose septice ieftine de pe Apă-Gaz-Canalizare.ro. Montarea unei fose septice este necesară dacă nu ai niciun acces la canalizarea stradală.

Înainte de a construi casa de la zero, ar trebui să ții cont de foarte multe aspecte, legale și formale. Trebuie să verifici dimensiunea terenului, suprafața acestuia, pe care vrei să-ți construiești casa. Trebuie să te gândești cum va fi casa, să ai deja un proiect preferat. Dacă terenul nu este foarte mare, probabil că vrei o casă cu mai multe etaje, sau o casă cu parter, un etaj și o mansardă.

Contează și tipul de sol, pentru că vei avea de instalat un subsol și o stație de epurare a apelor uzate menajere. Dacă solul este nisipos, uscat, fundația se realizează diferit, trebuie să te consulți cu un specialist în domeniu.

În conformitate cu prevederile legii, vei avea nevoie de o serie de documente pentru demararea lucrării. Lucrurile nu sunt foarte simple, trebuie întâi să obții aprobările necesare. Ai nevoie de următoarele acte:

  • Certificatul de Urbanism
  • Studiul Geotehnic
  • Proiectul Tehnic al Construcției
  • Avizele și Acordurile de Amplasament
  • Autorizația de Construire.

Imagine

După ce rezolvi și aceste probleme, ar fi bine să-ți estimezi cu atenție bugetul, pentru a-ți pune în aplicare planul. Este posibil ca la un moment dat să nu-ți ajungă banii pentru construcție și să ai nevoie de un împrumut bancar. Construirea propriei case presupune multe costuri pentru: nivelarea terenului, achiziționarea materialelor de construcție, angajarea unei echipe, plata unor taxe și alte cheltuieli neașteptate.

Pentru construcție ai nevoie de ajutor, de câțiva specialiști:

  • Un arhitect care să-ți pună în practică ideile și să-ți realizeze proiectul casei
  • Un inginer structurist care va garanta stabilitatea și siguranța casei
  • Un inginer de instalații care se va ocupa de instalații sanitare, termice, electrice și ventilații
  • Un echipaj de construcții și un diriginte de șantier.

Unii oameni spun că și-au construit singuri casa de la zero, pentru că au experiența necesară și au avut și mult timp liber. În ziua de azi, mulți români preferă să-și construiască casele de la zero, decât să cumpere o "casă la cheie". Ei încearcă să economisească în acest mod bani, să-și aleagă singuri materialele necesare și să verifice stadiul lucrărilor zi de zi.

Pentru a avea o casă trainică, sunt recomandate materialele de construcție mai scumpe, de la producători de renume, pentru a nu avea mai târziu diferite probleme, cum ar fi defecte și fisuri în pereți. Și alegerea termopanelor de înaltă calitate pentru ferestrele casei contează, pentru ca apoi, costurile de încălzire a locuinței iarna să fie mai mici.

O casă este de obicei mai frumoasă, mai mare și mai confortabilă decât un apartament și îți oferă acea senzație de împlinire pe care nu o vei experimenta niciodată la bloc. În plus vei avea și grădină și vei putea sa te bucuri când dorești de aer curat. Având în vedere situația pandemiei, probabil că majoritatea românilor și-ar dori să locuiască în prezent la casă, chiar în mediul rural, cât mai departe de stresul din oraș.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă