Ce fel de măști de protecție trebuie să purtăm pentru a respecta legea. Măsurile anti-pandemie adoptate de autorități FOTO

2 săptămâni in urmă 12

Miercuri, 05 Ianuarie 2022, ora 11:42

180 citiri

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit ca masca de protecție să fie obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise.

Este vorba despre masca de tip medical sau FFP 2. Astfel, autoritățile au exclus posibilitatea purtării măștilor textile sau din plastic.

„Se propune menținerea obligativității purtării a măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise”, a stabilit CNSU.

Masca din materiale textile este exclusă din prevede

re

FOTO Pixabay

Nici masca din plastic/ viziera pentru gură nu este inclusă în hotărârea CNSU.

FOTO aliexpress.com

Excepții de la obligativitatea purtării măștii de tip medical sau FFP2

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

b) persoanele care sunt singure în birou;

c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;

f) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

Masca în spații închise

CNSU a stabilit ca operatorii economici să dispună utilizarea unor măști cu un grad mai ridicat de protecție (FFP2) în zonele aglomerate.

„Se propune ca, pentru preîntâmpinarea afectării activității autorităților/operatorilor economici deținători de infrastructuri critice, prin acte administrative ale conducătorilor acestora, să fie dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 care să vizeze testarea săptămânală a tuturor angajaților, desfășurarea activității în schimburi sau ture cu evitarea contactului între acestea sau utilizarea unor măști cu un grad mai ridicat de protecție (FFP2) în zonele aglomerate”, se arată în Hotărârea CNSU.

Cum arată și cât costă masca de protecție FFP2, care ar putea deveni obligatorie în România

România a intrat deja în valul al cincilea al pandemiei, iar noua tulpină Omicron se răspândește rapid și la noi în țară.

Autoritățile discută deja noi măsuri care ar putea fi adoptate, printre care și recomandarea de a purta mască de protecție FFP2.

Ședință la Guvern

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat luni, 3 ianuarie, o şedinţă la Palatul Victoria pentru a analiza măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, transmite Guvernul.

„În cadrul întâlnirii a fost prezentată evoluţia pandemiei în ţară şi la nivelul Uniunii Europene, fiind evidenţiate o serie de măsuri avute în vedere în funcţie de această situaţie, care să protejeze sănătatea românilor şi să permită continuarea funcţionării şcolilor, precum şi a sectoarelor economice. Continuarea vaccinării a fost subliniată ca fiind cea mai sigură soluţie de protejare a vieţii şi sănătăţii românilor faţă de formele grave de îmbolnăvire generate de SARS-CoV-2. Pe de altă parte, una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenţie, care ar putea fi generalizată la nivelul întregii ţări, rămâne portul corect al măştii chirurgicale sau al altor tipuri de măşti care să respecte standardele FFP2.”, arată comunicatul de presă al Executivului.

Măști FFP2

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, recomandă purtarea măștilor chirurgicale sau FFP2, în locul măştilor textile.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, spune că măștile chirurgicale sau FFP2 sunt cele recomandate să le purtăm acum, înaintea valului 5, în locul celor textile, având în vedere că această nouă variantă Omicron este mult mai contagioasă. Practic, masca devine principalul mijloc de protecție, alături de vaccinare, potrivit digi24.ro.

Citeste si:

O femeie s-a dezbrăcat de rochie și a făcut-o mască facială. Tânăra și-a arătat revolta astfel față de măsurile anti-COVID VIDEO

O femeie a vrut să intre într-un magazin înlocuind masca de protecție cu rochia pe care o purta. După ce și-a așezat-o pe cap pentru a-și acoperi nasul și gura, femeia a rămas doar în...

Cum arată și cât costă masca de protecție FFP2, care ar putea deveni obligatorie în România

România a intrat deja în valul al cincilea al pandemiei, iar noua tulpină Omicron se răspândește rapid și la noi în țară. Autoritățile discută deja noi măsuri care ar putea fi...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă