Ce fac frații „Dedeman” într-un depozit atomic din București. Au cumpărat casa la preț record

3 săptămâni in urmă 18

În 2018 frații Dedeman plăteau o sumă record pentru un imobil din centrul Bucureștiului. Vila, aparținând unui negustor interbelic, Nicolae Hlebnikian, a fost achiziționată de cei doi  frați pentru suma de 5 milioane de euro. La acel moment suma devenea un preț record în imobiliarele bucureștene.

Frații ”Dedeman” investesc milioane în recondiționarea vilei

Vila fostului negustor Nicolae Hlebnikian se află în buricul Bucreștiul, exact lângă palatul celebrului Gigi Becali. Conform celor de la Profit.ro, în 2018 frații Dedeman plăteau pentru casă 5 milioane de euro, o sumă record la acea vreme. Astăzi, conform aceleiași publicații, frații ”Dedeman” au decis să investească sume importante pentru recondiționarea imobilului situat în Aleea Alexandru.

Vila se întinde pe o suprafață de peste 2.800 de metri pătrați, dispune de 15 băi și 31 de camere. Ineditul îl constă și în liftul existent în interiorul vilei, dar și prin existența unui buncăr anti-atomic. Suprafața locuibilă a imobilului este de 1.520 de metri pătrați. Profit.ro spune că aici frații ”Dedeman” vor să facă birourile companiilor din holding-ul pe care-l dețin în acest moment.

În afară de lanțul de bricolaj, cu care de altfel s-au și făcut cunoscuți, frații ”Dedeman” mai au investiții în imobiliare, în viticultură, într-un holding de investiții, dar și în piața de colectare de deșeuri. Cel mai mare profit l-au avut în 2019, prin lanțul de bricolaj, profitul ajungând la 1,2 miliarde de lei la o cifră de afaceri de 8,2 miliarde lei și peste 11.000 de angajați.

Frații Pavăl conduc clasamentul celor mai bogați antreprenori din România

În 2019, cei mai bogați români, frații ”Dedeman”, Dragos și Adrian Pavăl, anunțau lansarea unui nou fond de capital privat. Noua investiție denumită Equiliant Capital are ca obiect de activitate investițiile în IMM-uri din România.

Fondul este susținut în totalitate de Pavăl Holding, care are un capital social de 1 miliard de euro. Fondul reprezintă cea mai mare proprietate directă a întreprinzătorilor români. Acțiunile din acest nou proiect sunt deținute cu 60% de Dragos Paval și 40% de fratele său, Adrian.

„Credem că este momentul potrivit pentru a aborda acest segment. Are prea puține opțiuni de dezvoltare, în ciuda faptului că acestea sunt cea mai dinamică și mai promițătoare categorie din economia românească”, declara Dragos Paval despre noul fond de acțiuni în aprilie 2019.

Tot în 2019 cei doi frați au cumpărat clădirea The Office din Cluj-Napoca de la NEPI Rockcastle și Ovidiu Sandor, iar în 2018 au fost implicați într-una dintre cele mai mari tranzacții imobiliare din România, preluând proiectul de birouri The Bridge de la Forte Partners, pentru 200 milioane de euro.

La finele anului 2020 frații ”Dedeman” erau cotați cu o avere de aproximativ de 7,5 miliarde de lei. Ocupau locul secund, în urma celebrului tenisman Ion Țiriac.

The post Ce fac frații „Dedeman” într-un depozit atomic din București. Au cumpărat casa la preț record appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă