Ce este pneumonia de aspirație, boala care l-a ucis pe Benone Sinulescu. Cu toții facem greșeala asta ZILNIC!

2 săptămâni in urmă 12

LUNI, 22 NOIEMBRIE 2021, 15:43

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Potrivit dcnews.ro, pneumonia de aspirație este o bronhopneumonie care se dezvoltă din cauza intrării unui corp străin în arborele bronșic, de obicei conținut oral sau gastric (alimente, salivă sau secreții nazale). 

În funcție de aciditatea aspiratului, o pneumonie chimică se poate dezvolta, iar patogenii bacterieni, în special bacteriile anaerobe, conduc la inflamație.

Pneumonia de aspirație este frecvent cauzată de înghițirea deficitară care apare în unele forme de boală neurologică (atacurile cerebrale vasculare) sau când o persoană este intoxicată.

Pentru a preveni pneumonia de aspirație, trebuie evitate comportamentele care pot duce la aspirație, precum mâncatul sau băutul cu rapiditate și vorbitul exagerat în timpul mesei. De asemenea, orice medicamente trebuie administrate cu răbdare. În plus, dinții și cavitatea bucală trebuie curățate după fiecare masă, pentru a nu rămâne resturi care pot fi aspirate, iar dacă o persoană are dinți care se mișcă, aceștia trebuie tratați.

Care sunt simptomele pneumoniei de aspirație?

Nu toți pacienții care dezvoltă pneumonie de aspirație au una dintre condițiile de predispoziție mai jos:

- Condiții asociate cu alterarea cunoștinței: alcoolism, supradozaj al drogurilor, convulsii, atac cerebral vascular, trauma la cap, anestezie generală.

- Condiții esofagiene: disfagie, stricturi, neoplasme, diverticulefistula traheoesofagiana, boală de reflux gastro-esofagian.

- Boli neurologice: scleroză multiplă, demență, boală Parkinson, miastena gravis, paralizia pseudo-bulbară.

- Condiții mecanice: tub nasogastric, traheostomie, endoscopie gastrointestinala superioară bronhoscopie, gastrostomie sau tuburi de hrană post pilorice.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă