Ce este „Clubul Leretter”? După Dan Nistor de la U. Craiova, a intrat în grupul select și Ciprian Deac de la CFR Cluj

3 săptămâni in urmă 21

„Clubul Leretter” este cel care cuprinde toți fotbaliștii care au atins peste 300 de prezențe în Divizia A / Liga I, până în 399.

El a fost denumit astfel după numele primului jucător care a atins această cifră, Iosif Leretter.

Ultimul care îi pășise pragul fusese Dan Nistor (CSU Craiova), la sfârșitul sezonului trecut. De-atunci, pauză, până în această primă etapă de play-off consumată în weekend-ul recent încheiat, când a făcut-o Ciprian Deac (CFR Cluj).

Ce este „Clubul Leretter”? După Dan Nistor de la U. Craiova, a intrat în grupul select și Ciprian Deac de la CFR Cluj

El a devenit astfel al 146-lea jucător care o face. În afară de două sezoane, jumătatea lui 2007/08 când a activat la Oțelul, jucând 15 partide, și întreg sezonul 2011/12 când a evoluat pentru Rapid în 30 de partide, fotbalistul născut la Dej a disputat restul de 255 de jocuri în tricoul lui CFR Cluj, de-a lungul a 13 sezoane.

A lipsit din România în trei ani, când a fost angajat la cluburi din străinătate (în Germania și în Kazahstan), căci altfel numărul său ar fi fost mai mare.

Însă el nu va fi singurul care în această perioadă, când s-a intrat în linia dreaptă a sezonului de față, s-a alăturat acestui onorant club. Ar mai putea fi urmat de âncă alți trei.

Cine se apropie de „Clubul Leretter” în acest sezon?

Doi sunt coechipieri de-ai săi, Bălgrădean care are 299 de meciuri și Camora, ajuns la 295, înscriși de asemenea pe această traiectorie, ultimul urmând a deveni primul străin care atinge 300 de prezențe în primul nostru eșalon.

De asemenea pe lângă ei mai este și portarul Pleșca (Gaz Metan) ajuns și el la 296.

Relativ aproape sunt alți doi jucători, care însă nu vor izbuti în sezonul de față să intre în acest „Club Leretter”, ci în sezonul viitor, dacă vor mai evolua pe prima scenă: Hora (UTA) ajuns la 284 și Vl. Achim (Dinamo) 281.

The post Ce este „Clubul Leretter”? După Dan Nistor de la U. Craiova, a intrat în grupul select și Ciprian Deac de la CFR Cluj appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă