CE doreşte prelungirea aplicării provizorii a acordului cu Londra privind Brexit, pentru că trebuie tradus în cele 24 de limbi ale UE

2 luni in urmă 1

''Este o extindere tehnică pentru a da timpul necesar revizuirii legale şi lingvistice în cele 24 de limbi ale UE în vederea examinării sale de către Parlamentul European şi Consiliu'', semnalează Comisia Europeană într-un comunicat.

Propunerea are nevoie de validarea unui comitet comun alcătuit din reprezentanţi ai UE şi Marii Britanii. Dacă acest comitet o va accepta, acordul privind relaţiile comerciale post-Brexit între UE şi Marea Britanie va fi aplicat provizoriu până la 30 aprilie, adică va fi aplicat fără să fi fost ratificat de cele două părţi.

Acest acord a fost convenit între Bruxelles şi Londra pe 24 decembrie, astfel că atunci nu a mai rămas timp pentru finalizarea procesului de ratificare până la 31 decembrie, când s-a încheiat perioada de tranziţie post-Brexit.

Dacă acel comitet comun nu va accepta prelungirea aplicării provizorii a acordului, Parlamentul European va trebui să convoace o sesiune extraordinară înainte de 28 februarie, pentru a aproba documentul şi a evita apariţia unui vid legislativ.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă