Ce dezastru! Cât timp a fost închisă Arena Națională de la inaugurare: „E inadmisibil!”

2 luni in urmă 18

Stadionul Arena Națională e iarăși cu lacătul pe el. De această dată din cauza problemelor apărute la acoperiș, care a fost avariat serios în timpul ninsorii din București și care acum prezintă risc de prăbușire. Din acest motiv, meciul de astăzi dintre FCSB și Sepsi, care era programat aici, se va disputa la Mogoșoaia, în baza FRF.

10% din timp Arena Națională a fost închisă

Nu doar că nu e prima dată când Arena devine inutilizabilă din cauza proastei gestionări, dar de când a fost inaugurată, în toamna lui 2011, a adunat până în prezent aproape un an întreg în care a fost închisă. Și două au fost de fiecare dată problemele care au impus intrarea stadionului în „carantină".

6 septembrie 2011 a fost data la care s-a inaugurat Arena Națională, când s-a disputat meciul România - Franța 0-0. Chiar după meciul care a deschis arena, stadionul a trebuit să fie închis. Din cauza calității suprafeței de joc, care s-a prezentat în condiții deplorabile la confruntarea cu Franța. 

De atunci, n-a existat an în care Arena să nu fie declarată indisponibilă pentru meciurile de fotbal. An de an! Fără nicio excepție. Și până în prezent, cu tot cu zilele care au trecut de când a fost închis săptămâna trecută, s-au adunat nu mai puțin de 357 de zile! Iar wekeendul viitor se va împlini un an întreg în care stadionul a fost închis din cauza problemelor pe care le-a avut!

Toate momentele în care Arena Națională a fost blocată de probleme

Primarul Capitalei consideră inadmisibil ca pentru acoperișul de pe stadion să nu fi fost cuprins, în niciun contract, mentenanța acestuia. Strict legat de cazul de față, de modul în care s-a ajuns la defectarea acestuia, precum și de modul ulterior de gestionare a problemei, Corpul de Control al Primarului va derula în următoarea perioadă o anchetă
Comunicat Primăria București

3.394 de zileau trecut de când Arena Națională a fost inaugurată

357 de zilereprezintă perioada cumulată în care stadionul a fost închis

10 gazoanea avut până acum Arena Națională

235 de milioane de euroau fost costurile totale ale stadionului, dintre care 25 de milioane exclusiv pentru acoperiș

13 iuniee data la care Arena Națională va găzdui primul meci de la Campionatul European, Austria - Macedonia

FCSB, cel mai des gazdă

Până acum, pe Arenă au avut loc 240 de meciuri. Echipa care a fost cel mai des în calitate de gazdă e FCSB, de nu mai puțin de 153 de ori, ceea ce înseamnă aproape 65%. Dinamo are doar 40 de meciuri, iar echipa națională 26. Alte echipe care au mai ales acest stadion: Rapid, Oțelul, Astra, dar arena a găzduit și finale de Cupa României, de Cupa Ligii sau Supercupa României. 

Arena a găzduit și 3 concerte: Red Hot Chili Peppers (2012), Depeche Mode (2013), King of Leon (2017), dar și alte evenimente: Congresul Alianței USL (2012), anunțarea candidaturii lui Victor Ponta (2014) și prezentarea trofeelor de Grand Slam pe care Halep le-a câștigat în 2018 și 2019.

Arena Națională a costat cel mai mult

VIDEO. Arena Națională, transformată în spital modular de izolare și tratament pentru COVID-19

Citește mai multe știri despre Arena Națională:

Acoperișul de pe Arena Natională stă să ne cadă în cap înainte de Euro! Detalii șocante + cum au reacționat Firea și Nicușor DanGabriela Firea reacționează, după apariția problemelor de la Arena Națională: „E responsabilitatea lor să ia măsurile necesare”

Gestul făcut de Iohannis, după ce a privit-o pe Diana Șoșoacă în ochi. Senatoarea AUR, declarații incredibile despre președinte

Libertatea

Playtech: Gigi Becali i-a dat soției 30.000 de euro pentru shopping. Replica ei l-a șocat, pur și simplu. Femeia e GENIALĂ!
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă