Ce decizie a luat Mirel Rădoi după accidentarea lui Denis Alibec + soluțiile pe care le are pentru centrul atacului

1 lună in urmă 28

  • Preliminarii CM: Cipru - Rusia, sâmbătă, ora 19:00, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM: Ucraina - Franța, sâmbătă, 21:45, Digi Sport 1

Victoria României din Islanda a venit cu o "notă de plată", accidentarea suferită de Denis Alibec. Atacantul are ruptură musculură și va avea nevoie de repaus pentru mai multe săptămâni. Mirel Rădoi a vorbit despre aducerea unui fotbalist care să ajute compartimentul ofensiv al echipei naționale și a ajuns la concluzia că se puteau naște diverse probleme, iar în lotul actual are suficiente soluții.

Mirel Rădoi : "Avem varianta Sorescu, Rotariu, Man, chiar și Hagi!"

România urmează să joace contra reprezentativei din Liechtenstein, duminică, pe National Arena, iar miercuri o va întâlni în deplasare pe Macedonia de Nord, contracandidată la locul secund din grupă. Tricolorii au anunțat prin vocea selecționerului Mirel Rădoi că există suficiente variante în lotul actual și nu o să existe un fotbalist chemat pentru a-l înlocui pe Alibec.

"Ne-am gândit la posibilitatea de a aduce un jucător in pozitia de atacant, dar după mai multe discuții atât cu staff-ul tehnic, cât si cu cel medical, există riscul ca cine vine să fie fals negativ sau pozitiv si nu am vrea să intrăm într-o astfel de problemă.

Avem jucători care chiar dacă nu sunt familiarizați cu această poziție cred că putem apela la ei. Viteza lui Sorescu, viteza lui Rotariu poate să ne ajute, poate apărea acolo Dennis Man. Îmi aduc aminte că și Ianis Hagi a jucat "9 fals" pentru Viitorul. Putem găsi soluții pentru poziția aia. O să avem nevoie de jucători care să atace foarte bine spațiile", a spus Mirel Rădoi, pentru FRF TV.

Rădoi nu uită "eliminarea" lui George Pușcas

Mirel Rădoi a evitat să ofere un motiv pentru care George Pușcaș nu a fost convocat, ba chiar spune că și după accidentarea lui Alibec atacantul lui Reading nu este o variantă pentru echipa națională, cel puțin la momentul actual.

"Chiar dacă el cunoaște principiile noastre, cum antrenăm și ce le cerem, Pușcaș nu a fost cu noi de la început și era dificil să-l chemăm. Plus că acolo poate să apară și Markovic", a spus Mirel Rădoi, pentru sursa menționată.

Etichete: romania , echipa nationala , denis alibec , mirel radoi , george puscas , inlocuitor alibec
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă