Ce carieră ar fi avut Nicolae Mitea: „Era un pașaport care îi arăta calitatea de fotbalist”. „Nicky” avea alt destin dacă nu refuza transferul 

1 săptămână in urmă 19

Rivaldo a comentat subiectul transferului ratat de Nicolae Mitea la Barcelona în 2001. Brazilianul consideră că mutarea i-ar fi putut schimba cariera românului.

Mitea s-a retras la 29 de ani, dar la vârsta majoratului se transfera de la Dinamo la Ajax. Pe lângă cele două echipe, „Nicky” a mai bifat cluburi precum Ionikos Nikeas, Petrolul Ploiești sau Concordia Chiajna, însă ar fi putut avea alt traseu.

Acum are 35 de ani și a fost unul dintre cei mai talentați mijlocași. Totuși, deciziile nepotrivite i-au distrus parcursul. Ionuț Chirilă a povestit în trecut cum Mitea nu a vrut să semneze acordul cu FC Barcelo, deși era dorit inclusiv de Schuster.

Rivaldo: „Cariera lui Mitea era diferită dacă venea la Barcelona”

„Când vii din România și ai șansa să semnezi la un club ca Barcelona la 16 ani, trebuie să o accepți” a spus Rivaldo, ambasador Betfair, care în perioada respectivă era unul dintre liderii echipei catalane: „Este o mare șansă în cariera ta, deoarece chiar dacă nu îți poți găsi locul la club, vei avea ușile deschise pentru alte cluburi europene importante”.

„A avea o conexiune cu Barcelona și a ajunge într-un loc precum La Masia, de exemplu, este ca un pașaport care dovedește calitatea ta de jucător, așa că, probabil, cariera lui Mitea ar fi fost diferită dacă ar fi făcut acel pas în 2001” a completat Fostul Balon de Aur. Rivaldo a comentat și despre importanța alegerii unui agent pentru tinerii jucători: „Cred că este crucial să găsești un agent în care să ai încredere. Cineva din familia ta sau un agent cu o bună reputație”.

„Dacă mă asculta avea 30 de milioane în cont și trăia în Barcelona”

Ionuț Chirilă, fostul antrenor al lui Mitea la Dinamo, dezvăluia în trecut la ProSport LIVE: „Dacă mă asculta avea 30 de milioane în cont și trăia în Barcelona. Mitea era semnat la Barcelona, doar să-și pună semnătura pe contract, era rezolvat totul. Dar, el nu a mai semnat. Nici nu mai contează ce a fost atunci. Un jucător genial căruia i-ar mai fi trebuit puțină minte pentru a se desăvârși”.

 

 

 

 

The post Ce carieră ar fi avut Nicolae Mitea: „Era un pașaport care îi arăta calitatea de fotbalist”. „Nicky” avea alt destin dacă nu refuza transferul  appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă