Ce cadouri nu se fac niciodată. Superstiții despre cadouri

6 zile in urmă 7


Ce cadouri nu se fac niciodată? Știai că unii oameni și unele culturi au superstiții despre cadouri? Alegerea cadourilor pentru cei dragi este una dintre cele mai frumoase părți ale sărbătorilor - dar poate fi și una dintre cele mai stresante. 


Superstiții despre cadouri


Faptul că trebuie să iei în considerare superstițiile și tradițiile regionale atunci când faci un cadou, va complica cu siguranță lucrurile, dar poate, de asemenea, arăta destinatarului conștientizarea modurilor culturale specifice pe care le pot urma atunci când vine vorba de a da și primi cadouri.


Unele superstiții în jurul oferirii de cadouri se găsesc peste tot în lume, în diverse culturi. Există o mulțime de reguli în jurul obiectelor ascuțite și a dispozitivelor de indicare a timpului, de exemplu, care apar în locuri precum Italia și China.


Alte tradiții în jurul oferirii de cadouri sunt mai specifice, legate de numere norocoase într-o regiune sau religie sau care provin din alte reguli culturale sau religioase.


Ar putea părea o prostie, în unele cazuri, să acorzi atenție acestor reguli - mai ales atunci când acestea nu provin din tradiția religioasă sau culturală și nu se bazează pe altceva decât pe superstiție. Dar scopul de a oferi un cadou este să-l faci pe destinatar să se simtă apreciat și să-i arăți că te-ai gândit la el.


Deci, dacă destinatarul este superstițios, ai grijă la aceste lucruri.


Ce cadouri nu se fac niciodată


Fără obiecte ascuțite


Există mai multe locuri în întreaga lume în care a oferi un obiect ascuțit, cum ar fi un cuțit, este de rău augur, deoarece implică ghinion sau întreruperea relației. Elveția, Germania, Brazilia și Egipt sunt câteva dintre diversele locuri în care se menține această tradiție.


Dar un cuțit de bună calitate este un cadou destul de util, așa că iată un mod de a-l face: lipește o monedă de cuțit, pe care destinatarul ți-o poate oferi înapoi ca „plată” pentru acesta. Atunci nu mai este considerată deloc un cadou!


Nu da portofele goale


Dacă oferi o geantă sau un portofel, superstiția susține că ar trebui să pui niște bani - chiar și o monedă - pentru a asigura noroc destinatarului. Această tradiție este respectată în Italia, căminul a numeroase poșete și portofele minunate din piele.


Oglinzi


În cultura chineză și în alte culturi asiatice, se crede că oglinzile atrag fantome - și, prin urmare, oferirea unei oglinzi ar putea provoca schimbări în rău în viața destinatarului. Și, desigur, dacă oglinda se sparge - fie înainte de a fi oferită, fie după aceea - asta înseamnă șapte ani de ghinion!


Mănuși


O pereche frumoasă de mănuși pare o idee minunată de cadou de Crăciun, mai ales în țările reci, dar unii ar putea să o considere ca un semn de ghinion. Se pare că asocierea dintre mănuși și ghinion se întoarce în epoca medievală, când cavalerii purtau în căști manușa doamnei iubită.


Ceasuri


Unii oameni cred că a oferi cadou un ceas implică faptul că timpul se termină în relația voastră. În China, de exemplu, ceasurile au o asociere nefericită cu moartea și, prin urmare, ar trebui evitate ca și cadouri.


Numere


Numere diferite reprezintă lucruri diferite în alte părți ale lumii, la fel cum numărul 13 este văzut ca ghinionist în America de Nord. În China, numărul patru este considerat ghinionist, deoarece sună similar cu cuvântul pentru moarte, așa că a oferi un cadou precum patru tricouri sau orice are legătură cu numărul 4 este un semn rău. Și în Japonia, numărul nouă sună similar cu cuvântul pentru tortură și este, de asemenea, evitat.


Evită numerele pare


În unele țări, inclusiv India, cadourile în bani ar trebui să fie date în număr impar - de exemplu, 101 dolari în loc de 100 de dolari. În iudaism, numerele impare sunt, de asemenea, considerate mai norocoase decât cele pare. O excepție la acest lucru este 18 - numărul este văzut ca norocos și cadourile sunt adesea oferite în multipli de 18.


Opal


Aceasta este o pietră prețioasă frumoasă, dar este considerată unele dintre cele mai ghinioniste pietre. Nu le oferi niciodată sub nici o formă, cu excepția cazului în care este cineva care s-a născut în luna octombrie (luna pietrei de opal). Se crede că este un aducător de vibrații negative. De asemenea, dacă trebuie să alegi un inel de logodnă, este recomandat să nu iei un opal, deoarece se spune că femeia va rămâne văduvă devrme.


Batistă


Potrivit nativilor din Suedia, batista înseamnă lacrimi. Este considerat un cadou foarte prost, mai ales pentru îndrăgostiți. Dacă un bărbat dă o batistă de mătase unei fete, ea își va șterge afecțiunea față de el. Chiar și săpunul este considerat un cadou ghinionist, deoarece se spune că spală prietenia.


Trandafiri albi


Arată minunat, dar sunt considerați a fi un semn rău, ceva asociat cu înmormântările.


Încălțăminte


Indiferent cât de scump sau de drăguți sunt acei pantofi, nu dărui niciodată cuiva o pereche de pantofi, deoarece este considerat ghinion, mai ales ca și cadou de Crăciun. 


Potrivit unor creștini, cel care primește cadou pantofi se va îndepărta de tine. Cu toate acestea, pe de altă parte, se crede că dacă nu oferi nimănui în dar pantofi, vei fi condamnat să rămâni fără pantofi în viața de apoi. Poate că poți da cuiva bani pentru a-și cumpăra o pereche de pantofi.


Flori și plante care aduc noroc în casă. Trebuie neapărat să le aii


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă