Ce bornă! Simona Halep, la finala cu numărul 40 a carierei. Miza diferită a duelului cu Anett Kontaveit pentru titlul de la Cluj-Napoca

3 săptămâni in urmă 25

Simona Halep a reușit o performanță remarcabilă la Transylvania Open, calificându-se în a 40-a finală a carierei în circuitul de tenis profesionist! Românca se va duela duminică, de la ora 17:30, cu Anett Kontaveit din Estonia, iar meciul pentru trofeul de la Cluj are o miză diferită.

Ambele finaliste de la Transylvania Open, Simona Halep (18 WTA) și Anett Kontaveit (14 WTA) vor da totul pe teren în finala turneului WTA 250 Transylvania Open! Atât Simona, cât și Anett au o motivație suplimentară, gândindu-se mai puțin la premiul în valoare de 29.200 de dolari destinat campioanei.

Pentru Halep va fi un meci de orgoliu, ținând cont că Simona are ocazia să salveze sezonul la turneul din țara ei și să câștige primul titlu din 2021 și al 23-lea al carierei! De partea cealaltă, Kontaveit își va asigura calificarea la Turneul Campioanelor de la Guadalajara dacă o răpune pe Halep la Cluj-Napoca.

Ce bornă! Simona Halep, la finala cu numărul 40 a carierei. Miza diferită a duelului cu Anett Kontaveit pentru titlul de la Cluj-Napoca

Simona Halep și Anett Kontaveit se întâlnesc pentru a patra oară în circuit, în finala Transylvania Open, românca fiind neînvinsă în meciurile cu jucătoarea din Estonia! Chiar dacă istoria meciurilor directe este de partea ei, scor 3-0, Simona a recunoscut că Anett se află într-o formă incredibilă: „E on fire”, a spus Halep, făcând referire la faptul că adversara ei vine după 9 victorii consecutive. Kontaveit a triumfat săptămâna trecută la turneul WTA 500 de la Moscova, iar o victorie în finala de la Cluj i-ar asigura acesteia biletul pentru Turneul Campioanelor de la Guadalajara.

Finala turneului Transylvania Open, dotat cu premii în valoare totală de 235.238 de dolari, are însă o importanță aparte și pentru Simona Halep! Va fi a 40-a finală a carierei pentru Simona, care până acum a cucerit 22 de trofee din 39 de finale disputate. Halep nu a mai triumfat în circuitul WTA de mai bine de un an, ultimul turneu câștigat fiind cel de la Roma, în septembrie 2020 – a beneficiat de abandonul Karolinei Pliskova în finală, la scorul de 6-0, 2-1! De asemenea, Simona a câștigat ultimele patru finale disputate: Wimbledon 2019, Dubai 2020, Praga 2020 și Roma 2020.

The post Ce bornă! Simona Halep, la finala cu numărul 40 a carierei. Miza diferită a duelului cu Anett Kontaveit pentru titlul de la Cluj-Napoca appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă