Ce blestem au rudele Reginei Elisabeta. Scandalurile în care au fost implicate

1 lună in urmă 28

Verișorul de-al doilea al Reginei Elisabeta a fost acuzat recent de tentativă de viol, drept pentru care oamenii au început să-și pună întrebări despre rudele suveranei din partea mamei mai mult ca niciodată. De unde atâtea intrigi? Regina-Mamă a avut implicare? Există vreun blestem?

Blestemul familiei Bowes-Lyon. Rudele Reginei Elisabeta, implicate des în scandaluri

Cel mai recent, contele Simon Bowes-Lyon, în vârstă de 34 de ani, verișor de gradul doi al Reginei Elisabeta, este pasibil de închisoare după ce a încercat să violeze o fată pe care o invitase în reședința scoțiană a familiei sale, Castelul Glamis. Este locul în care mama Reginei Elisabeta a copilărit și în care s-a născut sora ei mai mică, Prințesa Margaret.

Așadar, familia Bowes-Lyon este punctul central, dar nu numai al poveștii de acum, ci și a numeroaselor vâlve din familia princiară, scurse acum în istorie. Cel mai dureros dintre cele cunoscute le are ca protagoniste pe verișoarele uitate ale suveranei, Katherine și Nerissa Bowes-Lyon. Acestea au fost închise într-un azil de bolnavi mintal la vârstele de 15 și 22 de ani, pentru ca lumea să nu afle despre handicapul lor și să păteze imaginea familiei regale.

În anul 1941, după ce au fost internate, cele două au fost declarate ca fiind decedate, pentru a nu ieși la iveală secretul rușinos. De asemenea, și tatăl lui Simon Bowes-Lyon, Michael Fergus, a fost și el un personaj controversat. S-a luptat o viață cu dependența de alcool, a fost căsătorit de trei ori și a fost prins în compania unor prostituate dintr-un imobil numit ”Zona Plăcerii”.

După ce s-a aflat despre desfrâul carnal de patru zile al tatălui lui Simon cu trei prostituate, în timpul căreia a și bârfit casa regală, prima soție a acestuia a divorțat de el, ceea ce a pătat și mai mult reputația familiei nobile. De altfel, chiar și Regina-Mamă Elisabeta, cea care i-a dat viață actualei suverane, nu a fost o femeie lipsită de controverse. Mulți au acuzat-o de snobism și rasism și de cheltuieli excesive și nefondate ale banului public.

Percepția publică

Chiar dacă era considerată unul dintre cei mai cunoscuți membri ai familiei regale din ultima vreme, care a ajutat la stabilizarea și consolidarea popularității monarhiei ca un întreg, Elizabeta a fost subiectul a diferite critici în timpul vieții ei. De exemplu, au fost afirmații conform cărora în timpul celui de-al Doilea Război Mondial aceasta nu ar fi respectat reglementările de raționalizare a mâncării. Speculațiile, însă, sunt contrazise de însemnările oficiale.

The post Ce blestem au rudele Reginei Elisabeta. Scandalurile în care au fost implicate appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă