Ce bacșiș lasă românii când merg la restaurant, de fapt. Cine lasă 40 lei ospătarilor

1 săptămână in urmă 12

Bacșișul a reprezentat dintotdeauna un subiect controversat atunci când a fost vorba să dai bani la restaurant. Cine sunt românii care lasă cel mai mare ciubuc ospătarilor atunci când ies în oraș.

Câți bani lasă tinerii din România bacșiș ospătarilor

Atunci când mergi la un local, fie el bar, restaurant, terasă sau cârciumă, unul dintre cele mai importante detalii de pus la punct, odată ce vine nota de plată, este stabilirea bacșișului pentru ospătarii care te-au servit.

Statisticile realizate de către cei de la Bookingham și SRD Media arată că dobrogenii sunt cei mai generoși cetățeni ai României când vine vorba de a lăsa ciubuc la restaurant, iar dintre aceștia 55% lasă 10% din suma pe care trebuie să o achite la nota de plată.

Desigur, românii lasă ciubuc în funcție de mai multe criterii. 94% dintre clienți observă comportamentul celor care îi servesc, în timp ce 57% vor să fie serviți cât mai prompt. Doar 52% dintre români prioritizează calitatea serviciilor ca principal criteriu pentru a lăsa bacșiș.

Dintre românii care obișnuiesc să lase o mică atenție ospătarului sau ospătăriței care-i servește la local, 60% dintre cetățenii care au un venit lunar de aproximativ 5000 RON lasă bacșiș întotdeauna.

De asemenea, 75% din românii care sunt remunerați cu 1.500 lei pe lună lasă maxim 20 lei ciubuc, în timp ce bacșișul cel mai mare, de aproximativ 40 – 50 de lei, este acordat de 47% dintre românii cu venituri superioare, de peste 5000 de lei.

„Unii lasă 10%, alții nu lasă deloc, alții lasă mai mult de 10%. Mi s-a întâmplat să primim și 50% sau chiar mai mult decât nota de plată. (R: Ție cât ți s-a lăsat cel mai mult?) 200 de lei la o notă de 50 de lei.”, a declarat o ospătăriță din Transilvania, conform celor de la Aleph News.

Lista românilor care lasă bacșiș, în funcție de zona de proveniență

Când vine vorba de extra servicii, 59% dintre moldoveni și bucovineni răsplătesc ospătarii binevoitori. Conform statisticilor, cei mai zgârciți români ar fi cei care locuiesc în vestul țării, mai exact românii din Banat și Crișana.

  • Maramureș – 69% locuitori lasă bacșiș
  • Oltenia – 60% locuitori lasă bacșiș
  • Muntenia – 59% locuitori lasă bacșiș
  • Moldova – 55% locuitori lasă bacșiș
  • Transilvania – 53% locuitori lasă bacșiș
  • Crișana + Banat – 46% locuitori lasă bacșiș

The post Ce bacșiș lasă românii când merg la restaurant, de fapt. Cine lasă 40 lei ospătarilor appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă