Ce avere uriașă are Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu condamnat la 5 ani de pușcărie! Omul de afaceri se scaldă în bani

1 lună in urmă 2

Ioan Niculae, condamnat joi la 5 ani de închisoare cu executare, a fost o prezență constantă, timp de mai mulți ani, în topul celor mai bogați români.

Patronul Astrei Giurgiu a primit, joi, din partea judecătorilor Curții de Apel București, o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare în dosarul Interagro. În prima instanță, omul de afaceri a primit o pedeapsă mult mai mică, de 3 ani, însă procurorii DNA au făcut recurs.

Ce avere are acum Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, condamnat la închisoare în dosarul Interagro

Afaceristul a fost considerat, ani la rând, cel mai bogat român de la noi din țară. Cel care a dominat, în ultima decadă, topul celor mai bogați oameni din România, are o avere fabuloasă.

În 2013, omul de afaceri se bucura de o sumă exorbitantă de 1,7 miliarde de euro în conturile bancare. În ciuda faptului că averea milionarului a scăzut drastic în ultimii ani, afaceristul încă se bucură de niște cifre impresionante, bogăția lui Ioan Niculae numără multe zerouri, aproximativ 700 de milioane de euro.

Ioan Niculae a înființat Interagro în 1994, împreună cu un partener britanic. Compania este una dintre cele mai mari de pe piața noastră cu capital românesc. În 2016 grupul avea o cifră de afaceri de 17.487.322 de lei și 53 de salariați, potrivit ultimelor date de pe furnizate de Ministerul de Finanțe.

Ioan Niculae a fost condamnat la 5 ani de pușcărie de judecătorii Curții de Apel București

Ioan Niculae (66 de ani), patronul clubului Astra Giurgiu, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare. Sentința a fost oferită joi de judecătorii Curții de Apel București.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, în perioada august 2008 – martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate. În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat. 

Procurorul Direcției Naționale Anticorupție ceruse pe 27 ianuarie o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut de lege pentru acuzațiile de instigare la evaziune fiscală și la spălarea banilor lui imputate lui Ioan Niculae. În prima instanță, Niculae primise o sentință de trei ani și jumătate, numai că procurorii DNA au făcut apel.

The post Ce avere uriașă are Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu condamnat la 5 ani de pușcărie! Omul de afaceri se scaldă în bani appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă