Ce avere ar fi avut Bill Gates, dacă şi-ar fi păstrat acţiunile Microsoft. Ar fi depăşit nu doar cei mai bogaţi oameni din lume, ci şi PIB-ul unor ţări ca Elveţia si Arabia Saudită

3 săptămâni in urmă 6

Pe măsură ce popularitatea calculatoarelor personale a crescut, Microsoft a devenit cea mai valoroasă companie din lume în 1998. La acea vreme, Bill Gates deținea acțiuni ale companiei în valoare de 2,6 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, Bill Gates a renunțat la poziția de director general, câțiva ani mai târziu, dar a rămas în consiliul de administrație al Microsoft pentru încă două decenii, potrivit Bloomberg, citat de Aleph News.

Abia când a decis să părăsească consiliul de administrație, în 2020, și să dedice mai mult timp activităților filantropice, el a decis să renunțe la pachetul majoritar de acțiuni și și-a redus participația la companie la puțin peste un procent.

Bill Gates ar fi avut mai mulţi bani decât Elon Musk şi Jeff Bezos la un loc

Chiar și așa, cu o astfel de participație minoră, Bill Gates este în continuare a patra cea mai bogată persoană din lume, adăugând aproximativ 6,5 miliarde de dolari la averea sa netă în ultimul an.

Bloomberg a făcut calculele pentru a vedea ce avere ar fi avut Bill Gates în 2021, dacă ar fi păstrat cele două miliarde de acțiuni pe care le deținea în 1998. Răspunsul este unul amețitor: 693 de miliarde de dolari.

Suma este cu „doar” 3 miliarde mai mică decât averea personală combinată a celor mai bogați trei oameni din lume, sau echivalentul produsului intern brut al Arabiei Saudite sau al Elveției.

Calculele Bloomberg au fost făcute în contextul în care, recent, Microsoft a depășit Apple și devenit cea mai valoroasă companie din lume.

Citeşte şi: Renunţarea la cota unică de impozitare nu este văzută cu ochi buni de mediul de afaceri: Este incorect să-i taxați pe cei care plătesc deja

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă