Ce au găsit polițiștii la perchezițiile făcute în casele cămătarilor din Caracal și Corabia

3 săptămâni in urmă 34

Luni, 27 Decembrie 2021, ora 13:15

71 citiri

Ce au găsit polițiștii la perchezițiile făcute în casele cămătarilor din Caracal și Corabia

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și ai Poliției Orașului Corabia din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au pus în executare 20 de mandate de percheziție domiciliară, în orașul Corabia și municipiul Caracal, la persoane bănuite de camătă, șantaj, lovire sau alte violențe și contrabandă.

Din cercetări a reieșit că, din 2016 și până în prezent, mai multe persoane ar fi acordat sume de bani, cu dobândă, altor persoane, iar, dacă banii nu erau returnați, ar fi folosit violența sau șantajul împotriva acestora.

În urma perchezițiilor, pentru continuarea cercetărilor și documentarea întregii activități infracționale, au fost descoperite și ridicate 899 de grame de metal de culoare galben, sub formă de bijuterii, 46.545 de euro, 275.998 de lei, 1.250 de lire sterline, 39 de grame de material vegetal de culoare verde-oliv, 8 tablete de culoare albastră (total 4 grame) și 2 pliculețe cu praf de culoare alb (total 2 grame).

De asemenea, au mai fost ridicate 23 de telefoane mobile, 2 tablete, un aparat GPS, 5 laptopuri, 2 dispozitive de scanare, o unitate de calculator, precum și mai multe documente și înscrisuri.

Totodată, 5 persoane, bănuite de comiterea faptelor, au fost conduse la sediul unității de poliție, în baza mandatelor de aducere, în vederea audierii și continuării cercetărilor, urmând a fi propuse măsuri legale.

Percheziţiile au fost desfăşurate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, polițiștilor din cadrul Serviciului Județean de Transporturi Olt, polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Citeste si:

Zeci de percheziții în ultima zi de Crăciun la persoane suspectate de camătă, şantaj, violenţă extremă şi contrabandă

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi ai Poliţiei Oraşului Corabia din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria...

 88 de puști și pistoale neletale, confiscate

Poliţiştii au confiscat 88 de arme neletale, din categoria armelor supuse autorizării, în urma a 103 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi 36 de judeţe, la persoane bănuite...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă