Ce așteaptă România pentru aprobarea celei de-a treia doze a serului anti-COVID. Comunicatul oficial al autorităților

2 luni in urmă 42

SUA autorizează administrarea dozei a treia de vaccin împotriva COVID-19, pentru categoriile de persoane imunodeficitare.

Conform unui comunicat transmis de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), ”la data de 12 august, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a modificat autorizațiile de utilizare în regim de urgență pentru vaccinurile Pfizer-BioNTech și pikevax/Moderna, pentru a permite administrarea unei doze suplimentare la persoanele cu imunosupresie puternică, în mod special pentru cele care au suferit un transplant sau care au fost diagnosticate cu boli care generează un nivel echivalent de imunodeficiență”.

Autoritățile mai precizează că, celelalte persoane care au efectuat schemă completă de vaccinare nu au nevoie de rapel Comitetul Consultativ al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor pentru Practicile de Imunizare din SUA se va întruni, astăzi, pentru a dezbate recomandările clinice suplimentare cu privire la categoria de bolnavi eligibilă pentru doza a treia, care reprezintă un „grup mic și vulnerabil”.

”Persoanele cu imunosupresie severă sunt predispuse la o evoluție nefavorabilă a COVID-19
și au în general un răspuns mai redus la vaccinare. Este de așteptat ca acestea să fie printre primele care ar putea beneficia de pe urma administrării unei doze de rapel, la un interval de timp după vaccinarea inițială. Din acest motiv, FDA a evaluat informațiile cu privire la administrarea unei a treia doze de vaccin Pfizer-BioNTech sau Moderna acestor persoane și apreciază că astfel imunitatea va crește semnificativ.


În același timp, FDA își menține poziția anterioară. Celelalte persoane, cu schema completă
de vaccinare, beneficiază de un grad de protecție suficient de mare pentru a nu avea nevoie
de o doză suplimentară de vaccin împotriva COVID-19 la acest moment”, a mai transmis CNCAV.

Agenția Europeană a Medicamentului evaluează la acest moment datele științifice și studiile
clinice disponibile în vederea autorizării administrării unei doze suplimentare de vaccin
împotriva COVID-19 anumitor categorii vulnerabile și pentru a putea sprijini deciziile
autorităților responsabile cu politicile de vaccinare în Statele Membre UE.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă