Ce ar trebui sa facem in cazul unei intalniri cu o civilizatie extraterestra. Raspunsul la o intrebare care framanta omenirea de secole

3 săptămâni in urmă 31

O analiza recenta publicata intr-o revista din Statele Unite arata ca aparitia extraterestrilor ar insemna o surpriza globala greu de prevazut si oamenii vor fi ingroziti de aceasta intalnire neasteptata.

De mai bine de o suta de ani, omenirea a trimis in spatiu unde radio, iar daca exista alte civilizatii inteligente in univers, atunci acestea stiu probabil de existenta pamantenilor.

Stiinta nu a reusit pana acum, desi exista o tehnologie avansata de cercetare a spatiului, sa descopere alte lumi asemanatoare cu Pamantul sau diferite de planeta noastra, chiar daca au fost lansate, printre altele, misiunile Voyager si New Horizons, scrie Scientific American.

Daca extraterestri ajung in cele din urma la usa noastra, intrebarea care ne macina imaginatia este urmatoarea: cum ar trebui sa raspundem? In mod clar, afacerile interstelare nu reprezinta o preocupare iminenta pentru politicienii niciunei tari din lume, in acest moment.

Mai mult decat atat, nu exista un protocol international adoptat de Organizatia Natiunile Unite cu privire la acest eveniment, care se poate intampla in viitorul mai indepartat sau apropiat.

Ar trebui sa tinem cont de faptul ca omenirea ar putea locui in urmatoarele decenii sau un secol, pe Luna, pe Marte sau pe alte planete. Este prematur sa vorbim de o politica globala cu mult inainte de a fi necesara.

Fara indoiala, orice nava extraterestra va fi detectata de sondele spatiale si de telescoapele terestre, precum cel din Hawaii. Observatorul Pan-STARS poate observa orice aeronava venita din spatiu, care reflecta lumina.

In schimb, intalnirea cu o civilizatie extraterestra petrecuta pe neasteptate, va insemna un adevarat soc psihologic pentru omenire si ar schimba perceptia locuitorilor Pamantului despre viata, religie si credinta in Dumnezeu.

Lumea trebuie sa fie pregatita, iar cele mai luminate minti ale omenirii ar trebui sa pregateasca din timp o strategie care sa fie aplicata in situatia intalnirii cu alte lumi inteligente.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă