Ce amenzi primesc românii care nu respectă interdicțiile. Poliția a ieșit din nou pe străzi

4 luni in urmă 12

Cum indicele de COVID-19 a trecut de 3 la mia de locuitori, Capitala a intrat în scenariul roşu, ceea ce înseamnă că autorităţile au instuit noi reguli pentru oprirea răspândirii coronavirusului. Din păcate, nu toţi sunt conştienţi de pericolul la care se expun, drept urmare Poliţia a ieşit din nou pe străzi. Iată ce amenzi primesc românii care nu respectă interdicțiile!

Poliţia, cu ochii pe românii care nu respectă interdicțiile. Ce amenzi primesc?!

După câteva luni de la ieşirea din starea de urgenţă, autorităţile au instituit scenariul roşu în Bucureşti. Astfel, pe data de 20 octombrie, locuitorii Capitalei au fost informaţi cu privire la noile reguli care trebuie respectate pentru oprirea răspândirii temutului virus. Mai exact, aceştia trebuie să poarte masca sanitară atât în spaţiile închise, cât și în spațiile deschise, astfel încât să acopere nasul și gura.

De asemenea, unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea în mediul online, iar restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacole, sălile de jocuri de noroc sunt închise. Aceste schimbări sunt valabile pentru următoarele 14 zile.

„Menționăm că, activitatea desfășurată în creșe, after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării, al Ministrului Sănătății și al Ministrului Muncii și Protecției Sociale. Desfățurarea activităților în învățământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universități, acestea având autonomie universitară”, se arată în comunicatul Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Aşa cum era de aşteptat, nu toată lumea este conştientă de pericolul la care se expune şi continuă să nu ţină cont de restricţii. Astfel, autorităţile au luat măsuri în această privinţă. Cei care nu se conformează legii, pot primi amenzi destul de mari. Maşini de poliţie patrulează peste tot şi atenţionează cetăţenii cu privire la purtarea măştilor şi în aer liber. În cazul în care oamenii legii observă nereguli, aceştia dau sancţiuni cuprinse între 500 şi 2.500 de lei.

 Inquam/Alberto GroşescuCe amenzi primesc românii care nu respectă interdicțiile. Poliția a ieșit din nou pe străzi Sursa foto: Inquam/Alberto Groşescu

România, aproape 5.000 de cazuri COVID-19 pe zi

În ultimele 24 de ore a fost doborât un nou record. 4.848 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate, acesta fiind cel mai mare număr de persoane infectate de la începutul pandemiei. Mai multe, România a depășit 6.000 de decese cauzate de infecțiile cu coronavirus. În total, 191.102 de români au fost afectaţi de virusul chinez, iar 6.065 au murit în urma infectării cu SARS-COV2.

În ceea ce privește rata infectărilor, județul Alba a depășit Bucureștiul. Astfel, coeficientul a ajuns la 3,26 de infectări la mia de locuitori.

Până astăzi, 21 octombrie, la nivel național, au fost prelucrate 2.927.096 de teste. Dintre acestea, 37.025 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.388 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 14.637 la cerere.

The post Ce amenzi primesc românii care nu respectă interdicțiile. Poliția a ieșit din nou pe străzi appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă