Ce-am fost si ce-am ajuns. Romania, scoasa din elita tenisului feminin. Ne-am intors in timp cu un deceniu

3 săptămâni in urmă 19

Romania a pierdut confruntarea cu Italia, scor general 1-3, din play-off-ul "Billie Jean King Cup" (fosta Fed Cup), astfel ca nationala feminina de tenis revine in zona euro-africana, unde a evoluat ultima data in 2013.

Mihaela Buzarnescu, locul 137 WTA, a fost invinsa, sambata, de Elisabeta Cocciaretto (111 WTA), in al patrulea meci al intalnirii de la Cluj-Napoca. Buzarnescu a pierdut meciul cu scorul de 5-7, 6-7 (5), in doua ore si 42 de minute.

Tot sambata, in partida cu numarul trei, Elena Gabriela Ruse, locul 168 WTA, a invins-o, scor 1-6, 6-3, 6-4, pe Jasmine Paolini, numarul 104 mondial.

Vineri, in primele doua meciuri, Irina Bara a fost invinsa de Elisabeta Cocciaretto, scor 6-1, 6-4, si Mihaela Buzarnescu a pierdut in fata Martinei Trevisan, scor 2-6, 6-2, 6-7 (5).

Ca urmare a succesului de la Cluj-Napoca, Italia va juca in calificarile pentru editia 2022 a Grupei Mondiale, iar Romania va fi plasata in Grupa I a Zonei Euro-Africane. Ultima data cand nationala noastra a evoluat in aceasta faza a competitiei a fost in 2013.

De-atunci, o data cu explozia Simonei Halep si prestatiile bune ale celorlalte jucatoare, Romania a ajuns sa dispute in 2019 semifinalele Fed Cup, tricolorele fiind invinse dramatic in careul de asi de Franta.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă