Ce afaceri face Leonard Doroftei în Canada: „Am început să investesc în asta” | EXCLUSIV

1 săptămână in urmă 12

Leonard Doroftei, fostul mare pugilist român, a intrat în zona afacerilor imobiliare în timp ce activitatea de antrenor în box continuă în paralel.

În urmă cu câțiva ani, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați sportivi din România a luat decizia să se mute defintiv în Canada. O țară în care pe perioada cât a activat la profesionism s-a simțit foarte bine.

Stabilit în Canada, la Montreal, „Moșul”, a revenit și în sala de box, ca antrenor. O profesie în care se regăsește pe deplin.

Leonard Doroftei combină boxul cu afacerile în Canada: „Am început să investesc în imobiliare!”

Leonard Doroftei a fost unul dintre cei mai mari pugilişti români, cu o impresionantă carieră la amatori şi la profesionişti. A fost campion mondial la categoria semi-uşoară (61.9 kg), versiunea WBA, deţinând centura în perioada 5 ianuarie 2002 – 23 octombrie 2003.

„Fac exact ceea ce mi place și asta contează cel mai mult. Pot să spun că sunt un om fericit. Am o familie minunată. Fiul meu, Alex, a terminat Facultatea de Fizică de la Măgurele. Pe perioada studiilor s-a întreținut singur în țară. Mi-a spus că nu are nevoie de nici un ajutor. Este un bun specialist și în computere.

Adrian, băiatul cel mare, lucrează aici, la Montreal, în imobiliare. Câștigă foarte bine, iar Vanessa este încă la școală. Suntem o familie fericită, asta vă pot spune cu siguranță”, a precizat Doroftei în exclusivitate pentru Prosport.

Dar în afară de antrenamentele de la sala de box, Doroftei s-a orientat și către afaceri. Cele imobiliare. Îi merge cât se poate de bine și în această privință. „E un domeniu în care am căutat să investesc. E destul de bine. Nu mă plâng”, a mai spus Doroftei.

Doroftei: „Ca să reziști în țară trebuie să fii un șacal”

Când vine vorba despre România, Doroftei duce enorm de mult dorul de țară.

„N -aș fi plecat niciodată. Dar acolo trebuie să fi un adevărat șacal ca să răzbești. M-a durut când, la un moment dat, parcă eram considerat un cerșetor. Și n-am cerut niciodată cuiva ceva. Dar pe banii tăi să fi văzut așa, e dureros.

Eu cred că dacă dacă vin acum în țară, nu mai plec. Atât de mult îmi lipsesc oamenii de acolo. Atât de mult îi iubesc oe românii mei. Bine măcar că aici, în Canada, sunt înconjurat de români. Mă simt că acasă”, a adăugat el.

Claudia Nechita va lua aurul la JO de la Paris

Leonard Doroftei urmărește cu interes evoluțiile sportivilor români.

„Aproape că am plâns de fericire când am văzut parcursul acestei fete la Tokyo. Bravo ei! Are tot respectul meu. A plecat de jos, a muncit și a ajuns aici. La Paris nu are cum să rateze medalia de aur”, crede Doroftei despre Claudia Nechita.

Mai mult de atât, Doroftei, care a deprins foarte bine tainele antrenoratului în Canada, spune că ar fi gata să-i ofere Claudiei câteva sfaturi tehnice. „Oricând, cu mare plăcere. Este foarte talentată”, a încheiat el discuția cu ProSport.

Leonard Doroftei a obţinut bronzul olimpic pentru România la Barcelona (1992) şi la Atlanta (1996). După mai mult de un deceniu la amatori, cu 239 de victorii din 250 de meciuri, Leonard Doroftei trece la profesionişti, în 1998.

Cel supranumit „The Lion” a fost legitimat, în Canada, la clubul Interbox din Montreal. A câştigat 22 de meciuri din 24, din care opt prin KO.

The post Ce afaceri face Leonard Doroftei în Canada: „Am început să investesc în asta” | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă