Ce a putut spune Simona Halep despre Emma Răducanu și succesul ei. Totul e clar acum

1 lună in urmă 26

Simona Halep, în vârstă de 29 de ani, locul 13 WTA, s-a exprimat în privința tinerelor jucătoare, Emma Răducanu, 18 ani, 150 WTA și Leylah Fernanez, 19 ani, 73 WTA.

Ce a putut spune Simona Halep despre Emma Răducanu și succesul ei

Simona Halep a revenit în țară după US Open, un turneu în care a ajuns în faza optimilor de finală. Ea fost întrebată despre ascensiunea incredibilă a britanicei Emma Răducanu, cu origini românești, având tată român și mamă chinezoaică.

De altfel, Emma Răducanu s-a calificat în sferturi la US Open, acolo unde o va înfrunta pe Belinda Bencic, locul 12 WTA. Simona Halep a lăudat-o pe Emma Răducanu, dar și pe canadianca Leylah Fernandez, cea care se află între ultimele 8 jucătoare de la Flushing Meadows.

„Nu o consider surpriză pe Emma Răducanu pentru că la Wimbledon a ajuns în turul 4, a arătat un tenis plăcut și bun. Fernandez mi se pare o jucătoare completă și foarte rapidă. O nouă generație vine din urmă, mă bucur pentru ele”, a spus Simona Halep.

Cât despre Emma Răducanu, aceasta a reușit la New York ceea ce la Londra i-a rămas interzis, și anume, atingerea sferturilor de finală ale unui turneu major. Chiar și traseul prelungit de la US Open, pornit din calificări, fără set pierdut, indică că tot ce s-a petrecut pe iarba londoneză nu a fost o întâmplare fericită, ci numai un început.

Emma, în vârstă de 18 ani, a pus capac luni seară peste încurajările spectatorilor de pe Arena arthur Ashe adresate americancei Shelby Rogers și și-a găsit proprii admiratori, mulți la număr. Ea s-a impus cu scorul de 6-2, 6-1, antamându-și o întâlnire pe teren cu campioana olimpică de la Tokyo, Belinda Bencic.

”A trecut foarte repede timpul de când sunt în State„

De altfel, pentru Emma Răducanu s-au petrecut multe lucruri noi de la Wimbledon încoace, atunci când pleca de pe teren cu probleme de respirație, în turul al patrulea. Iar după o pauză de aproape o lună, ea a ajuns să treacă prin cea mai lungă perioadă departe de casă, marcată de un prim tur la San Jose, ”sferturi” în challengerul de 100.000 de dolari de la Landisville, Pennsylvania, după care în finală, în turneul WTA 125 de la Chicago.

„A trecut foarte repede timpul de când sunt în State”, a spus Emma Răducanu, după meciul cu Rogers.

„Sunt deja șase săptămâni, dar a fost grozav, am văzut locuri foarte cool, San Francisco, Chicago, acum New York. Au zburat zilele, când ești în turneu e vorba doar de recuperare și pregătire pentru următorul meci”.

The post Ce a putut spune Simona Halep despre Emma Răducanu și succesul ei. Totul e clar acum appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă