Ce a pățit un român din Austria după ce a alimentat cu benzină în loc de motorină. Poliția a apărut imediat

3 săptămâni in urmă 19

Șoferul unui microbuz a alimentat cu benzină în loc de motorină. A oprit și a încercat să-și repare greșeala, însă metoda folosită de acesta i-a pus pe gânduri pe șoferii din zonă, care au decis să cheme poliția. Totul s-a petrecut în Amstetten, Austria.

Un român și-a umplut rezervorul cu benzină, în loc de motorină și martorii au chemat poliția

Românul a făcut plinul cu benzină în loc de motorină, la o benzină aflată în zona industrială Sf. Valentin. La scurt timp, a oprit pe marginea drumului pentru a-și remedia greșeala. Acesta a golit rezervorul, iar benzina a aruncat-o pur și simplu pe marginea unei străzi adiacente.

Alți oameni l-au observat și au sesizat poliția, alertând în același timp și pompierii, deoarece benzina poate provoca daune solului și apelor subterane. Ajunși la fața locului, pompierii au încercat să folosească agenți de legare a uleiului pentru a absorbi benzina care se acumulase deja într-o cantitate mare pe marginea șoselei și șanțul de lângă.

Potrivit poliției, românul a scos din rezervor aproximativ 35 de litri de benzină. Înainte de a pleca la drum șoferul a trebuit să poarte o discuție cu poliția. Acesta s-a ales cu o amendă de 1.000 de euro și a fost nevoit să plătească serviciul provizoriu de pompieri.

Prețurile la carburant au crescut semnificativ față de anul trecut

În ultimele 12 luni, prețurile la motorină și benzină au crescut puternic. Din punct de vedere procentual, creșterile se aproprie de 50%, atât în cazul motorinei, cât și în cazul benzinei. Pe 30 octombrie 2020, prețul benzinei era de 4,5 lei, iar în aceeași perioadă, însă anul acesta, prețul benzinei este de 6,34 lei.

Situația este asemănătoare și în cazul motorinei. Anul trecut, prețul motorinei în această perioadă era de 4,42 lei, iar anul acesta a ajuns la 6,43 lei pe litru, o diferență de aproape 2 lei. De asemenea, motorina a atins cel mai mare preț de comercializare de până acum, iar benzina a atins maximul ultimilor șapte ani.

Potrivit peco-online.ro, în prezent, cea mai ieftină benzină se află în București, unde litrul costă 6,25 de lei, iar motorina este 6,37 de lei. GPL-ul se vinde cu aproximativ 3,25 de lei litrul.

În restul marilor orașe, prețurile la benzină, motorină și GPL sunt apropiate de cele din București, diferența fiind de doar câțiva bani la litru.

  • Constanța: 6,28 lei litrul de benzină, 6,31 litrul de motorină, 2,80 litrul de GPL
  • Timișoara: 6,26 lei litrul de benzină, 6,35 litrul de motorină, 3,29 litrul de GPL
  • Cluj Napoca: 6,25 lei litrul de benzină, 6.30 litrul de motorină, 3,28 lei litrul de GPL
  • Iași: 6,27 lei litrul de benzină, 6,33 lei litrul de motorină, 3,29 litrul de GPL

The post Ce a pățit un român din Austria după ce a alimentat cu benzină în loc de motorină. Poliția a apărut imediat appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă